Slovenija
28 ogledov

Prosijo in zahtevajo cesto

slovenija 16.04.14. franjo bobinac, bojan kontic foto: mojca marot Mojca Marot
Velenjčani zanjo dobili zagotovila, zahtevajo jih še Korošci.

"Težava, ki jo izkazuje varianta F2-2, ni zanemarljiva. Dejstvo je, da zasede precej najboljših kmetijskih zemljišč," so med drugim v kabinetu premierke Alenke Bratušek odgovorili v Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici.

Gospodarstveniki in župani savinjsko-šaleške regije so po obisku ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela, ki je povedal, da se stroka še najbolj nagiba k trasi F2-2 s priključkom v Šentrupertu in izvozom v bližini Velenja, nanjo namreč naslovili pismo in v njem zahtevali, naj se čim prej poiščejo rešitve za njeno načrtovanje in umeščanje.

Čakajo novo resolucijo

Obenem so pismo na premierko naslovili koroški župani in v njem zapisali, da so ogorčeni, ker jih je vlada neuradno seznanila, da odstopa od že sprejetih sklepov glede tretjega in četrtega sklopa severnega dela tretje razvojne osi ter vseh dejavnosti na teh odsekih do sprejetja nove nacionalne resolucije o razvoju prometne infrastrukture. "To je skrajno neresno. Temu odločno nasprotujemo in zahtevamo, da mora biti v resoluciji zajet celoten odsek severnega dela trase hitre ceste v okviru tretje razvojne osi od avtocestnega križa do Holmca. Nobena druga alternativa za Koroško ni sprejemljiva," so zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.