Slovenija
22 ogledov

Prosilce za deficitarne štipendije, ki so goljufali pri oddaji pošiljk, prijavilil policiji

Vrsta bralka
Sklad za razvoj kadrov in štipendiranje "prehitre" prosilce za deficitarno štipendijo prijavil policiji.

Takoj po prvem, sicer razveljavljenem razpisu smo na našem portalu poročali, da so nekateri prosilci za štipendijo za deficitarne poklice goljufali pri oddajanju poštnih pošiljk.

Kot so nam potrdili na Skladu za razvoj kadrov in štipendiranje, so zdaj te dijake, dijakinje, ki so na tak način želeli čim prej oddati vlogo za štipendijo, ker je pač štela hitrost, prijavili policiji:

"Sklad je o sumu nepravilnosti obvestil policijsko postajo Bežigrad, na katerem je sedež sklada. S predstavnikom policije je bil opravljen pogovor. Preiskavo bo vodila ta policijska postaja, ki bo sodelovala s policijskimi postajami drugje po Sloveniji," je za Žurnal24 povedala predstavnica za stike z javnostmi Sklada za razvoj kadrov in štipendiranje, Urška Ježovnik. 

Preberite še: 

Prvo minuto za tisoč štipendij oddanih skoraj štiri tisoč vlog

Štipendije za deficitarne poklice: Nekateri v vrsto ob pol štirih zjutraj

Kdo je goljufal pri oddaji pošiljke

Kot smo že poročali ob prvem, avgusta objavljenem razpisu, so na pošti nekaterim prosilcem elektronsko znamko z uro oddaje natisnili le nekaj minut čez deveto, oziroma, nekdo je vlogo za štipendijo uradno oddal, uro preden je bila ta sploh objavljena na spletu, kar je seveda nemogoče.

Pošta Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Po podatkih sklada so trije dijaki ali študenti vlogo na pošti uradno oddali ob 9.00, torej minuto preden je bila objavljena, eden ob 9.01, v isti minuti, ko je bila objavljane, kar sedem pa dve minuti čez devet, kar pomeni, da bi morali vse opraviti v eni minuti.

Podatka, kje po Sloveniji se je to dogajalo, oziroma s katerih pošt so prispele sporne  pošiljke, nam na skladu niso posredovali:"Podatkov o pošiljateljih ne moremo posredovati zaradi varstva osebnih podatkov in interesov preiskave. Gre pa za vloge oddane v prvih nekaj minutah," je zapisala Ježovnikova. 

Po naših podatkih naj bi policija preverjala vloge s poštno pošiljko natisnjeno do 9.04. 

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.