Slovenija
20 ogledov

Prosta mesta znana v petek

V petek se izteka rok za oddajo prošenj za podaljšanje bivanja študentov v štude Žurnal24 main
V petek je zadnji rok za oddajo prošenj za podaljšanje bivanja študentov v študentskih domovih in za subvencijo, fakultete pa bodo objavile tudi podatke o prostih mestih za vpis.

Prijavne službe univerz in visokošolskih zavodov bodo v petek na spletnih straneh objavile svoje podatke o prostih mestih za vpis, pravijo na Državnem izpitnem centru. Kandidati bodo prijavo za vpis lahko oddali od 20. do 28. avgusta, obrazec Druga prijava za vpis v 1. letnik dodiplomskega študija pa bo na voljo v vseh večjih papirnicah in knjigarnah ter na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb.

Prosta mesta za vpis v višje strokovno izobraževanje bodo objavljena do prvega septembra na spletnih straneh Višješolske prijavne službe. Vpis na ta prosta mesta pa bo mogoč samo po predhodni spletni prijavi. Kandidati se bodo morali prijaviti na spletni strani www.vss-ce.com/vps do prvega oktobra oziroma do zapolnitve mest.

Podaljšanje bivanje do petka
V petek se izteka rok za oddajo prošenj za podaljšanje bivanja študentov v študentskih domovih in za subvencijo za bivanje pri zasebnikih. Študentje, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje, obveščeni po 15. oktobru. Študentski domovi v Ljubljani sicer razpisujejo 7.492 ležišč, v Mariboru pa 2.696 ležišč.

Rok prijave za Zoisove štipendije je za dijake 8. septembra, za študente pa 6. oktobra. "Rok je enak za nove in obstoječe Zoisove štipendiste," opozarjajo na Javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije. Vlogo z dokazili vlagatelji pošljejo priporočeno ali osebno vložijo na naslov: javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije, Dunajska 22, 1000 Ljubljana.

Prihodnji teden, 25. avgusta, se začenja jesenski rok poklicne in splošne mature. Z rezultati jesenskega roka poklicne mature bodo kandidati seznanjeni na srednjih šolah in organizacijah za izobraževanje odraslih 8. septembra, z rezultati splošne mature pa bodo kandidati na šolah seznanjeni 17. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.