Slovenija
16 ogledov

Prostora v vrtcih ne bo zmanjkalo

Število mest načrtujejo za primer 90-odstotne vključenosti v vrtce. (Foto: Anže Žurnal24 main
Vpis v osnovno šolo in vrtce. Prihajajo številčnejše generacije, prostora v šolah bo dovolj.

V ljubljanske osnovne šole (OŠ) bodo letos starši vpisali 2.326 otrok. Vpis bo potekal prihodnji torek in sredo, 9. in 10. februarja. “To je zadnja majhna generacija za naslednjih pet let,” je ob predstavitvi letošnjega vpisa v OŠ povedala načelnica oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje Mestne občine Ljubljana (MOL) Marija Fabčič. Otrok je bilo nato vsako leto več, lani pa se jih je prvič spet rodilo manj kot leto prej – 2.957, ki se bodo letos vpisovali v vrtce.

Enoten vpis v vrtce
Na MOL bodo letos spremenili način vpisa otrok v vrtce, saj bodo uvedli enoten vpis in en čakalni seznam. “Starši bodo letos oddali eno vlogo v izbran vrtec. Na tej vlogi bodo lahko opredelili tudi drugi želen vrtec,” je pojasnila Fabčičeva. Če se bodo starši za to odločili, pa bodo lahko označili tudi, da sprejmejo mesto v kateremkoli vrtcu v MOL. Razpis za letošnji vpis v vrtce bo objavljen 15. marca.

Nova merila za sprejem v vrtec bo Mestni svet MOL potrjeval že na marčevski seji. Med njimi je upoštevanje socialnega statusa glede na upravičenost do otroškega dodatka in stalnost bivanja v MOL – starši bodo morali imeti stalno prebivališče v MOL vsaj od 31. decembra predprejšnjega leta.

Do septembra na MOL načrtujejo odprtje še 23 oddelkov za otroke prvega starostnega obdobja. Fabčičeva je zatrdila, da zaradi novega pravilnika in novih oddelkov prostora za ljubljanske otroke letos ne bo zmanjkalo..

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.