Slovenija
26 ogledov

Prostovoljni gasilci Delova osebnost leta

Iška vas Anže Petkovšek
Naziv Delova osebnost leta 2014 je pripadel prostovoljnim gasilcem, ki so lani za odpravljanje posledic žleda in poplav namenili 400 tisoč ur dela.

Za Gasilsko zvezo Slovenije, ki združuje 1347 društev z več kot 158.000 člani je glasovalo 31,7 odstotka bralcev.

"Svoje delo na tak način opravljamo že desetletja"

Prostovoljni gasilci so odpravljanju posledic žleda in poplav v lanskem letu namenili več kot 400 tisoč delovnih ur. Predsednik gasilske zveze Jošt Jakša pravi, da so nesreče pokazale njihovo dejavnost v takem obsegu, a svoje delo opravljajo na tak način že dolga desetletja.

"Občutek, da si pomagal, ti da več kot denar," pravi Jakša. "Morda smo Slovenci narod individualistov, a ko je treba, stopimo skupaj. Po drugi strani pa smo res fenomen. Gasilci smo tudi način življenja. Mladim ponujamo vrednote, jih učimo tovarištva, solidarnosti," je še dejal.

Zaslužijo si priznanje in spoštovanje

Poleg Gasilske zveze Slovenije so bili nominiranci po izboru uredništva Dela še Miha Kos, Tina Maze, Mitja Rotovnik, Matjaž Bunc, Andrej Božič, CodeCatz, Ahmed Pašić, Ivan Šprajc in Helena Žigon. Kot je v uvodnem nagovoru dejala odgovorna urednica časnika, si deseterica nominirancev zaradi svojega izjemnega dela in ravnanja, s kakršnim so lahko zgled vsem državljanom, zasluži visoko priznanje in spoštovanje.

Naziv Delove osebnosti leta 2013 je sicer pripadel sekretarki na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Aniti Ogulin. Letošnjim nagrajencem je čestitala in dejala, da zagovarjajo enake vrednote, kot jih pri svojem delu zagovarja sama. "In take vrednote tudi živimo," je dodala.

Delo je izbor za osebnost leta organiziralo že 16. zapored.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.