Slovenija
9 ogledov

Prostovoljstvo se splača

LokalPatriot je gostil prostovoljce in prostovoljke ter njihove mentorje. (Foto: Žurnal24 main
Srečanje. Mladi prostovoljci in prostovoljke so tudi letos navdušili.

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je v sodelovanju z zavodom za zdravstveno varstvo in drugimi organizacijami, ki vključujejo prostovoljce, včeraj v klubu LokalPatriot pripravilo že osmo srečanje mladih prostovoljcev.

Udeležilo se ga je približno sto srednješolcev, ki na leto opravijo od 30 do 50 ur prostovoljnega dela.

˝Naš namen je mladim izreči pohvalo in priznanje za njihov prispevek k ekonomskemu in socialnemu razvoju lokalne skupnosti ter jih motivirati in hkrati opremiti z novi znanji in veščinami,˝ pojasnjuje Andreja Luštek iz društva za razvijanje prostovoljnega dela in dodaja:

˝S prostovoljnim delom mladi pridobivajo znanje, izkušnje in kompetence. Skozi neformalne oblike učenja dobijo tudi veliko koristnih napotkov za življenje in poznanstev, ki včasih pridejo še kako prav.˝

Na včerajšnjem srečanju so razglasili tudi najboljše iz natečaja Človek človeku človek, na katerem so sodelovale osnovne in srednje šole iz Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Na literarnem natečaju sta slavili Amadeja Kozole iz OŠ Senovo in Janja Račič iz srednje zdravstvene in kemijske šole, na fotografskem natečaju pa Urša Štraus iz OŠ Frana Metelka Škocjan in Maksima Čas iz Srednje šole Metlika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.