Slovenija
12 ogledov

Protest proti napadom na Ciciban

Ana ima očka Ciciban
"Časi, ko je določena skupina celotni družbi predpisovala, kako se sme in kako ne sme živeti tako v javnosti kot doma, bi vendar morali biti za vselej mimo," ob napadih nasprotnikov družinskega zakonika na revijo Ciciban sporočajo iz državljanske tribune Za prostore svobode.

Nasprotniki družinskega zakonika se lahko po mnenju predstavnikov državljanske tribune zgražajo nad obstojem družinskih skupnosti, ki so drugačne od njihovih predstav "o edino pravilnem življenju".

"Nimajo pa pravice pričakovati, kaj šele zahtevati, da se načini bivanja, ki odstopajo od njihovih skrajno izključujočih pojmovanj, ne bi v javnosti omenjali. Vsaka omemba določenih načinov bivanja še ni propagiranje teh načinov bivanja.

Še manj je zgolj njihova omemba že agresija proti tistim, ki živijo in mislijo drugače. Zdelo se nam je, da bi to moralo biti vsakemu, ki se sklicuje na krščansko moralo – ta naj bi vendar temeljila na pristni ljubezni do sočloveka še posebej jasno," so zapisali.

CI: Zgodba v Cicibanu "spolna zloraba otrok"

Civilna iniciativa (CI) za družino in pravice otrok je v izjavi za javnost v torek izrazila ogorčenje nad zgodbo o deklici z dvema očetoma, ki je bila objavljena v marčevski reviji Ciciban.

"Iniciativa ostro nasprotuje objavam zgodb, ki propagirajo homoseksualnost, še zlasti v revijah za najmlajše," je poudarila Vesna Vilčnik iz omenjene iniciative.

Kot je dejala, se v omenjeni zgodbi pod podobo strpnosti skriva "agresija proti etičnim vrednotam in krščanski morali".

Ob tem je tudi dejala, da je zgodba "spolna zloraba otrok", saj po mnenju iniciative nasilno posega v spolne predstave otrok in jim na prefinjen način vsiljuje nove spolne vzorce.

Komentarjev 13
  • Janezek07 07:28 10.marec 2012.

    Ciciban bo lahko že v naskednji številki pokazal svoj pravi obraz.Če bo opisana katoliška družina, ki pred jedjo moli, gre vsako nedeljo k maši, postavi jelko skupaj z jaslicami na božični večer in ne v začetku decembra, ko to ...prikaži več naredijo v trgovinah ter pred spanjem zapoje Angelčka, potem verjamem v iskrenost uredništva Cicibana.Če tega ne zmorejo, potem so samo del propagandega aparata. Če delajo v dobro otrok, bo hči še naprej naročnica, če delajo v dobro drugih interesov, bomo v naši družini poiskali alternativo.

  • gruli75 16:10 09.marec 2012.

    Oprostite, to je čista zloraba otroške revije, ki imajo že tragične, žalostne posledice na slovenskih otrocih danes. Primer iz tega tedna: Ko so te dni otroci v šoli pri prebiranju te homoseksualne zgodbice v Cicibanu učitelijco vprašali kje ima "Ana" ...prikaži več mamico, si je učiteljica izmislila, da je umrla. Otroci ap doma v posteljici ne morejo zaspati, ko razmišljajo te res krute zgodbice, ki niso za Ciciban in je to čista agresija in zloraba otrok v predreferendumski kampaniji. Sem PROTI takemu družinskemu zakoniku, ki ima zelo velike negativne učinke na otroke.

  • Stolp 06:10 09.marec 2012.

    Da, tudi jaz. Vlečenje otrok v parlament na razprave o zakoniku in na proteste ZA DRUŽINO ter oblačenje v rumene majice s taistim napisom je zloraba!