Slovenija
14 ogledov

Protest proti ukinjanju štipendij

Protest Anže Petkovšek
Tuji študenti. Jutri protestirajo pred univerzo in ministrstvom, ker niso več upravičeni do štipendij.

Ker je okoli dva tisoč tujih študentov z novim letom izgubilo možnost pridobivanja državnih štipendij, ki so po novem namenjene le slovenskim državljanom, bodo jutri popoldne protestirali pred ljubljansko univerzo in ministrstvom za delo.

Denar izgubili sredi leta

Ministrstvo za delo vztraja, da bi morale štipendije slovenskim študentom omogočiti tudi druge države. Študenti odgovarjajo, da "znanje nima državljanstva". V gibanju Mi smo univerza dodajajo, da bodo boj podprli, ker gre za še enega od varčevalnih ukrepov zategovanja pasu. Rektor ljubljanske univerze Stanislav Pejovnik meni, da bi morali podpirati najboljše tuje študente, in predlaga ustanovitev posebnega sklada. Dodaja, da je vodstvo univerze presenetilo dejstvo, da so nekateri štipendije izgubili na polovici študijskega leta. Tistim "vsekakor moramo pomagati, saj bi nekateri morali študij prenehati na sredini leta", pravi Pejovnik. Protest se bo pred univerzo začel ob 16. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.