Slovenija
22905 ogledov

Kaos na protestih: Ljudje zavzeli obvoznico, na prizorišču vodni top

1/2
Policisti z vodnim topom preganjajo protestnike z ljubljanske obvoznice.

Množica protestnikov se je iz središča Ljubljane peš odpravila proti Šiški, od tam pa so protestniki odkorakali proti ljubljanski obvoznici.

Zaradi protestov v obe smeri zaprta severna ljubljanska obvoznica med razcepoma Koseze in Zadobrova.

Policisti so po kaotičnih dogodkih na obvoznici sporočili, da je protest razpuščen,

"Udeležence shoda v Ljubljani obveščamo, da je shod razpuščen zaradi zagotovitve varnosti vsem osebam. Policisti so zaradi zagotovitve varnosti pričeli z uporabo prisilnih sredstev. Vse pozivamo naj mirno zapustijo območje sev. obvoznice in upoštevajo navodila in ukaze policistov," so zapisali. 

Vodni top je protestnike razgnal po kakšni uri, ko so na policistom na prizorišču poslali okrepitve. Policisti so protestnike poskušali razgnati tudi z solzivcem, množica je nato začela zapuščati prizorišče in se odpravila nazaj proti središču mesta. 

 

Tokratnega shoda na Trgu republike se ob začetku udeležilo manj ljudi kot minuli dve sredi, čeprav so organizatorji napovedovali, da bodo protestne aktivnosti tokrat še razširili in blokirali državo.

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović je v video vabilu na shod med drugim namreč ocenil, da je to edina možnost, ki jim je še ostala, saj vlada izvaja državni udar in rušenje ustavne ureditve, ker vlada z odloki, ki so po njegovi oceni neustavni. Kot je dejal v izjavah za medije na protestu, so se tokrat odločili za zgodnejšo uro protesta, saj so računali, da bo v parlamentu še potekala seja DZ, a se je ta končala pred začetkom shoda.

 | Avtor:

Stevanović, ki je sicer danes napovedal udeležbo stranke na prihodnjih parlamentarnih volitvah, je napovedal, da se bodo protestniki, za katere verjame, da se bodo v popoldanskih urah še nabrali, danes sprehodili tudi do nekaterih drugih poslopij odločevalcev, med drugim do vladne palače.

Prst v oblast so v svojih izjavah usmerili tudi nekateri udeleženci shoda, ki sicer ostro nasprotujejo cepivom in zahtevajo odpravo ukrepov za zajezitev covida-19. Povedali so, da se zavzemajo za svobodo ljudi. Nekateri menijo, da je bil novi koronavirus izrabljen v politične namene po vsem svetu, nekateri pa tudi, da je glede covida-19 in obolelih vse zrežirano in zlagano.

Shod varuje policija, ki je omejila gibanje na Šubičevi ulici in tudi nekaterih drugih v središču mesta. Območje preletava policijski helikopter.

1/6
Maja Bitenc
Komentarjev 20
  • Stane Adamič 09:43 30.september 2021.

    Čudim se Slovencem, kje imate narodno zavest, da se daste zapeljat nekim Srbskim provokatorjem????

  • sandi76 09:26 30.september 2021.

    Agresija in vandalizem peščice antivaxerjev proti vsem ostalim. Samo v slovenistanu. Čas bi bil, da vsi , ki mislijo drugače od teh agresorjev, končno stopijo na ulice in pokazali svojo drugačno voljo !

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:32 29.september 2021.

    Slovenija končno! Saj ni važno zakaj so se protestniki zbrali, važno je, da vlada vidi, da je je narod enoten, dovolj je desničarskega sranja.