Slovenija
27 ogledov

Protestira, ker lahko pristane na cesti

Danijel Spasojević Anže Petkovšek
Distrofik Danijel Spasojević je začel s protestom v prostorih Društva distrofikov Slovenije. Ker ga vsi zavračajo in ker ima v centru Soča nastanitev potrjeno le še do petka, lahko pristane na cesti.

Spasojević je za Žurnal24 dejal, da "protest teče". Kot smo poročali v sredo, lahko 26-letni Spasojević, ki je obolel za mišično distrofijo, pristane na cesti. Začasno namreč biva v ljubljanskem rehabilitacijskem centru Soča, a ima posteljo potrjeno le do do danes. Kam bo šel potem, pa ni znano.

"Prosili smo okoli 20 domov za ostarele, a ga niso sprejeli nikjer," je takrat dejala direktorica Centra za socialno delo Celje Olga Bezenšek Lalić, ki ocenjuje, da sta težavi tudi Spasojevićeva mladost in njegove posebne potrebe.

Predsednik društva distrofikov Boris Šuštaršič pa dodaja, da domovi nimajo dovolj primernega osebja za Spasojevićevo oskrbo. Spasojević in predsednica društva YHD Elena Pečarič temu oporekata; prepričana sta namreč, da društvo kapacitete ima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.