Slovenija
19 ogledov

Protestniki zasedli psihiatrijo

Zasedimo psihiatrijo! Nevidni delavci
Vojščaki 15o so se preselili od Ljubljanske borze k psihiatrični bolnišnici. Zgroženi nad pretresljivimi zgodbami, ki so jih slišali, zahtevajo spremembe.

"Pred Bojem Za smo slišali veliko pretresljivih zgodb ljudi, ki so se zdravili v psihiatričnih bolnišnicah – o prekomerni in predolgi uporabi zdravil in njihovih učinkih, o pogostem in dolgem zapiranju, o uporabi prisilnih sredstev, o osornosti osebja, o ponižanjih in žalitvah, o izločenosti iz družbe," pravijo Vojščaki 15o, ki bodo svoje nestrinjanje z načinom zdravljenja v psihiatričnih ustanovah izrazili na današnjem protestu. Vodilnim so želeli predati sporočilo, da njihov način reševanja stisk ljudi ni pravilen, saj zdravila in zapiranje ljudem življenje spremenijo na slabše.

Proti zapiranju in prisili

"O tem je treba govoriti, o tem je treba slišati," pravijo in naštevajo, da hočejo spremembe tako v duševnem zdravstvu kot sociali. Med drugim: nič več zapiranja in prisile; ukinitev zaprtih oddelkov in prisilnih sredstev; manj zdravil, več pogovora in še več akcije za izboljšanje življenja; brezpogojno pravico odklonitve zdravil ... Ob tem pozivajo zainteresirano javnost, naj se jim pridruži in naj vsak posameznik pove, kaj misli oziroma zahteva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.