Slovenija
24 ogledov

Protestnikom ni plačal piva

Viktor Markežič Suzana Kos
Občinsko glasilo. Koprski opozicijski prvak Markežič po pomoč do ustavnega sodišča.

"Gre za nizko, podlo in nesramno pisanje. Pri meni tega ni nihče preverjal," poudarja predsednik koprske opozicijske stranke Oljka Viktor Markežič. V zadnji številki glasila Mestne občine Koper (MOK) župana Borisa Popoviča se je namreč v zapisu o decembrskih protestih proti političnim elitam v Kopru pojavila trditev, da naj bi plačal pivo skupini mladih, ki se je odpravila na huliganski pohod.

V glasilu MOK je mogoče prebrati tudi, da naj bi Markežič, to je "tisti človek, ki je nekdanjega giganta Tomos spravil v stečaj, za proteste najel skupino študentk". "To ni res, zahteval sem popravek, odvetnik pa bo presodil, ali obstajajo znaki kaznivega dejanja," še poudarja opozicijski prvak.

Popravek po petih letih

Markežič je ob tem spomnil tudi na svoj skoraj pet let trajajoč postopek, v katerem je decembra v glasilu po sodni poti le dosegel objavo popravka oziroma prikaza nasprotnih dejstev. Sodni boj je tekel od pomladi 2008 in romal vse do ustavnega sodišča. Kot posledica njegove pritožbe je bil spremenjen tudi zakon o medijih v delu, ki določa rok za zahtevo popravka. Občina mu mora povrniti še pravdne stroške v višini 3.500 evrov.

Z županom Popovičem se je Markežič zapletel tudi v dva sodna postopka zaradi razžalitve. "Končala sta se tako, da sem moral od Popoviča osebno z izvršbo izterjati dva tisoč evrov odškodnine," je razkril Markežič.

Komentarjev 1
  • dragec 08:25 09.januar 2013.

    In kaj je tu slabega, da mi opozicijski prvak plača pivo. Drugo rundo, po sesutju tega mafiozarja - plačam jaz!!!