Slovenija
13 ogledov

Proti čistkam

Gregor Virant in Janez Janša leta 2008. IFP
Danes. Svet Virantove liste o dodatnih pripombah na Janševo pogodbo.

Desnosredinske koalicijske stranke bodo o vseh kadrovskih razrešitvah in imenovanjih odločale soglasno. O takšnem predlogu bodo, med drugimi, razpravljali na današnjem svetu Državljanske liste Gregorja Viranta (DLGV), nam je zaupal vir.

Razlog za takšen predlog naj bi bila bojazen pred morebitnimi kadrovskimi čistkami v morebitni bodoči Janševi vladi. Poleg tega bodo na svetu odločali tudi o predlogu o koalicijski svobodi (možnosti svobodnega odločanja o vseh temah, ki ne bodo v koalicijski pogodbi) in zahtevah, da se ne odpirajo teme iz polpretekle zgodovine. Kar zadeva medije, pa vztrajajo o umiku politike iz gospodarstva. To velja predvsem za Delo in povezane družbe.

Erjavec dobro poučen

Svet DLGV se bo danes namreč znova sestal in posvetil razpravi o parafirani pogodbi in dodatnim pripombam nanjo, nato bo sledilo pogajanje do podpisa pogodbe. Viri iz Virantove stranke sicer pričakujejo, da se bo DeSUS Karla Erjavca pogajanju priključil konec tedna, ne izključujejo pa morebitnega predhodnega neformalnega pogajanja med desnosredinskim koalicijskim četverčkom in Karlom Erjavcem. Vir blizu Janševi SDS nam je sinoči potrdil, da je Erjavec menda dobro poučen o dogajanjih v nastajajoči desnosredinski koaliciji.

Janševa vlada do 10. februarja

Po zadnjih informacijah sodeč se zdi, da se SDS mudi in da bi rada čim prej vzpostavila koalicijo. Ko bi se DeSUS uradno pridružil, bi sledila po nekaterih navedbah pobuda 50 poslancev za imenovanje Janeza Janše za mandatarja, nato ali celo hkrati pa bi podpisali še koalicijsko pogodbo. Vir iz Virantove liste tudi pričakuje Janševo vlado, in sicer v drugem krogu, nekje do 10. februarja.


Komentarjev 10
  • PIKO5 17:31 19.januar 2012.

    Pride nov gospodar in če s hapcem ni zadovolen ali , da hlapec dela proti njemu ga je porebno zamenjat in to čimprej:)

  • tralala 16:52 16.januar 2012.

    Trgovec s smrtjo me ni. Njega sem prebral že 15 let nazaj.

  • marinic.nada 11:59 16.januar 2012.

    Tvoj kriminalec Jankovič pa vseeno ne bo nikoli mandatar!!!!