Slovenija
17 ogledov

Proti Karavankam se spet stoji

Gneča na mejnem prehodu Sečovlje zurnal
Petkovo popoldne so zaznamovale težave v prometu. Večkilometrska kolona ostaja pred predorom Karavanke v smeri Avstrije. Strpnost na cesti ne bo odveč.

Petkilometrska kolona je tudi pred predorom Karavanke v smeri Avstrije. Tisti, ki gredo proti Kranjski Gori, naj uporabijo izvoz Lipce/Jesenice-vzhod. 

Na mejnem prehodu Gruškovje je povečan promet pri vstopu v Slovenijo. Predvidena čakalna doba je 30 minut.

Čez vikend pričakujejo gnečo

Prihajajoči vikend pričakujejo močno povečan promet na gorenjskih cestah. Kranjski policisti pričakujejo gnečo pred Karavankami in proti turističnim sredičem. Ceste bodo najbolj obremenjene danes popoldan, v soboto prek celotnega dne in v nedeljo popoldan. Policisti zato svetujejo, naj se vozniki na pot odpravijo pripravljeni in opremljeni z informacijami o stanju na cestah. 

Ko pride do zastojev, je pomembna razvrstitev

Policija opozarja na pravilno vedenje voznikov, ko pride do zastojev na avtocestah. Pomembno je, da se avtomobili pravilo razvrstijo in da vozniki ne zapuščajo vozil. V kolikor so vozila pravilno razvrščena, imajo interventne službe hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem v hujših nesrečah bistveno povečamo možnost preživetja. Ko pride do zastoja, mora biti med kolonama vozil na prehitevalnem in voznem pasu dovolj prostora za vožnjo teh vozil. Vozila na voznem pasu se morajo razvrstiti na desno stran do robne črte, vozila na prehitevalnem pasu pa na skrajno levo stran do robne črte.

Vožnja po odstavnem pasu avtoceste je prepovedana in izredno nevarna! Za nujno potreben čas je dovoljena samo ustavitev v sili na odstavnem pasu avtoceste ali zaradi nudenja potrebne pomoči. "Če že morate ustaviti na odstavnem pasu avtoceste, upoštevajte dejstvo, da niste varni, zato ukrepajte pravilno. Vklopite varnostne utripalke, oblecite si odsevni telovnik in se umaknite za ograjo, postavite varnostni trikotnik in se spet umaknite za ograjo. Pokličite pomoč in poskrbite tudi za varnost potnikov," pravijo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.