Slovenija
8671 ogledov

Na cestah infarktno: Kilometrske kolone pri nas in na Hrvaškem

primorska avtocesta zastoj kolona Prometna kamera (PIC)
Gneča na slovenskih cestah, ki je zaznamovala minuli vikend, se nadaljuje tudi danes.

Zastoji so na primorski avtocesti vse do Vrhnike, od Podutika na ljubljanski zahodni obvoznici in priključka Ljubljana center na ljubljanski južni obvoznici. Občasno zapirajo predor Šentvid.

Gneča in zastoji so na ljubljanski obvoznici, začela so se namreč pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Dela bodo potekala v več fazah.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je trikilometrska kolona, za izstop je potrebno čakati uro do dve. Kolone so tudi na drugih mejnih prehodih. Uro do dve je za izstop iz države potrebno čakati tudi na prehodu Jelšane, na prehodu Dragonja, Vinica in Starod do ene ure, na Sečovljah pa pol ure. 

Pred predorom Karavanke je treba čakati okoli 40 minut

Zaradi začetka počitnic v Italiji in nekaterih drugih državah o zgoščenem promeu in zastojih poročajo tudi s Hrvaške. Promet je povečan v mestnih središčih, na obvoznicah in delih avtocest v smeri proti morju.  

Zaradi prometne nesreče na avtocesti A1 pri cestninski postaji LUčko je gneča na cesti proti Zadru in Dubrovniku, prav tako je gneča pri razcepu Karlovac in Bosiljevo v smeri Dubrovnika.

Kolona vozil je na razcepu Jankomir v smeri proti Zagrebu. Kolone so na avtocesti A3. Med razcepom Jankomir in cestninsko postajo Lučko je v smeri proti morju petkilometrska kolona, med razcepom Buzin in Lučko pa je kolona dolga okoli dva kilometra.

Pri mostu na Krk so kolone v obe smeri dolge od enega do pet kilometrov. 

Fotografija je simbolna
 

 

Komentarjev 2
  • alen04 13:03 01.avgust 2022.

    Kako fantastičen dan je danes!!!!

  • rd2dmk2 13:01 01.avgust 2022.

    kje si korona ?