Slovenija
21 ogledov

Proti potrošništvu

Članice društva Anbot so reciklirale svojo garderobo in deset let ali več stara Žurnal24 main
Reciklaža. Obleke "od kakih 30 kilogramov nazaj" so lahko spet uporabne.

Piran. “Odprle smo omare in pogledale oblačila, ki jih nismo oblekle že deset let in več. Nato smo se vprašale, kaj nam na njih ni všeč – ali je to barva, model, velikost – in kaj jim vdihniti, da bi jih spet uporabljale. Nekatere smo obnovile, iz drugih pa so nastali modni dodatki, torbice, klobučki ...” je na Butiku od Anbot, na nekakšni modni reviji v križnem hodniku minoritskega samostana, naštevala predsednica društva Natalija Planinc, oblečena v krilo in telovnik, ki sta bila sešita iz okoli 40 starih kravat.

Upor proti potrošništvu
Tako so počastile letošnje Dneve evropske kulturne dediščine, ki so se končali včeraj in so potekali na temo dediščine in pomanjkanja. Članice Anbota so se ob tej priložnosti po svoje uprle potrošništvu in reciklirale pozabljena oblačila iz svojih omar; tudi tista, ki jih je ena izmed njih zgovorno poimenovala “od kakih 30 kilogramov nazaj”. Z raznimi predelavami in dodatki so jim povrnile uporabnost.

Pomembne so vrednote
Dvajset anbotovk je tako osvežilo svojo garderobo, ob tem pa je Marina Kurtin serijo svojih avtorskih risanih razglednic obogatila z novo razglednico, na katero je s kaligrafsko pisavo zapisala misel Rudija Kerševana: “Bogatimo svoje življenje. Ne s stvarmi, ki imajo vrednost, ampak s stvarmi, ki so vrednote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.