Slovenija
40 ogledov

Proti Ratajcu začeli prekrškovni postopek

Goran Klemenčič Boštjan Tacol
Senat Komisije za preprečevanje korupcije je v četrtek sprejel osnutek zaključnih ugotovitev v zvezi s sumom kršitev predpisov o nasprotju interesov s strani člana uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) Alojza Ratajca.

Pooblaščena uradna oseba komisije je poleg tega zoper Alojza Ratajca začela prekrškovni postopek, so danes sporočili iz komisije.

Osnutek ugotovitev so posredovali Ratajcu, ugotovitve komisije pa bodo po prejemu Ratajčevega odgovora skupaj z njim javno objavljene. Pooblaščena uradna oseba komisije je poleg tega zoper Ratajca zaradi suma storitve prekrška s področja dolžnega izogibanja nasprotja interesov po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije začela prekrškovni postopek.

Upravi Darsa predseduje Mateja Duhovnik, v njej pa sta še Gordana Bošković in Ratajc kot delavski direktor. "Nobenih ugotovitev še nisem dobil, zato te zadeve tudi ne želim komentirati," je odločitev komisije za Finance komentiral Ratajc. Komisija je postopek začela na lastno pobudo, in sicer 21. maja, še poročajo Finance.

Slovenske novice medtem poročajo, da je Ratajc v Darsu želel zaposliti svojo hčerko Mileno Ratajc, ki je po izobrazbi pravnica. To mu sicer ni uspelo, saj sta Duhovnikova in Boškovićeva zahtevali umik tega predloga, obe pa sta tudi glasovali proti izbiri Ratajčeve hčerke, poroča časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.