Slovenija
13 ogledov

Proti vsem predlogom

Bojan Petan očitno noče prevzeti pisma, ki mu ga je poslal župan Bogovič, zato r Žurnal24 main
Občinski svetniki v Krškem so še vedno neenotni glede delitve tako imenovanega "jedrskega denarja".

Na zadnjem kolegiju občinskega sveta so se že znanim predlogom, ki so jih pred časom podali krajani Spodnjega Starega Grada, stranki SDS in LDS ter občina, ki je pripravljena za individualne odškodnine nameniti 20 odstotkov sredstev, pridružili novi. Predlogi so različni – od delitve sredstev med vse občane do tega, da bi bila Občina Krško prva, ki bi uvedla brezplačen vrtec za vse otroke, in da naj bi vsak otrok ob rojstvu dobil tisoč evrov.

Seja kolegija je bila zaprta za javnost, tiskovna predstavnica Petra Rep Bunetič je povedala le, da glede možnosti delitve nadomestil še naprej potekajo pogovori in usklajevanja, strokovna naloga mogočih pravnih rešitev za uvedbo individualne rabe nadomestil pa je še v izdelavi. Neuradno smo izvedeli, da naj bi občina v naslednjih dneh pripravila določene izračune.

Partnerji nezadovoljni
Janko Hrovat, član lokalnega partnerstva, pravi, da se župan Franci Bogovič noče pogovarjati s prizadetimi in z rešitvami namerno zavlačuje že tri leta. "Če bo župan še naprej trmoglavil, se lahko zgodi, da bo izgubil na celi črti," pravi Hrovat.

Andreas Repše dodaja, da hoče imeti krški župan ves denar pod svojim palcem. Sam se ne strinja s predlogom o brezplačnem vrtcu in denarju za novorojenca. "Jaz, ki sem žrtev, od tega ne bi imel nič, saj je vse to že za mano. Tako kot ne bo imela nič od brezplačnega interneta 80-letna soseda," dodaja Repše.

Petan "pomaga" občini
Na občini še vedno čakajo na odločitev upravnega sodišča, kamor so se predlagatelji referenduma za umestitev odlagališča za radioaktivne odpadke pritožili že pred izdajo županovega ugotovitvenega sklepa, da referendumska pobuda ni bila vložena.
"Zanimivo je, da Bojan Petan kot pooblaščeni predstavnik predlagateljev do danes še vedno ni prevzel pošte z ugotovitvenim sklepom. Najprej smo mu jo poskušali vročiti osebno, nato smo mu jo poslali, a je do danes še ni dvignil," pravijo na krški občini. Bojan Petan odgovarja: "Ne razumem županove naglice. Gre za resne stvari, za katere si je treba vzeti čas za premislek in jaz mu s tem svojim dejanjem samo pomagam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.