Slovenija
17 ogledov

Protikandidat(i)

Če bi volilci podprli Dorjana Marušiča, bi po Izoli in Piranu zdravnika za župan Žurnal24 main
Dorjan Marušič. Po raziskavi SD je bil edini, ki je dobil več glasov kot Popovič.

“Evidentiranje županskih kandidatov formalno še poteka, vendar je po raziskavi, ki smo jo izvedli v SD, Dorjan Marušič edini, ki je dobil več glasov od zdajšnjega župana Borisa Popoviča,” je povedal Sebastjan Kokl, predsednik koprskih SD. O tem, da je Marušič neuradno tudi v igri za skupnega županskega kandidata petih levih strank v Kopru, a se sam za kandidaturo še ni odločil, je pisalo Delo.

Favoriti za županskega kandidata koprske levice: Marušič, Čok, Verdnikova, Mikolič in Klenar.

Marušiča smo od petka večkrat poklicali na mobilni telefon, a se ni oglasil. Prav tako smo glede tega zaman iskali koprskega župana Popoviča. Ta se sicer pogosto rad javno odzove s komentarji, predvsem na račun svojih političnih nasprotnikov, a se je tokrat odločil molčati.

Favoriti levice

V vsaki od petih strank koprske politične levice poudarjajo, da se evidentiranje županskih kandidatov še ni končalo, vendar so favoriti že znani.

Ti so – poleg že omenjenega Marušiča kot kandidata SD – Vojko Čok (neuradno ga predlaga LDS), Barbara Verdnik (Zares), Igor Mikolič (Oljka) in Iztok Klenar (DeSUS).

Marušič, trenutno svetovalec na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije, je bil med drugim strokovni direktor izolske bolnišnice in državni sekretar, Čok prvi mož Banke Koper, Verdnikova dolgoletna direktorica Primorskih novic, Mikolič je kantavtor in podjetnik, Klenar pa glavni enolog in član uprave v podjetju Vinakoper.

Za nov občinski svet
Skupni kandidat ni izključen, a tudi ni nujen, uradno poudarjajo pri koprski levici.

Poleg spremembe na županski funkciji pa računajo predvsem na prevetritev koprskega občinskega sveta, kjer ima zdaj Popovičeva stranka Koper je naš z zavezniki popolno prevlado.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.