Slovenija
24 ogledov

Protiudarec Huberja

22_09_09_mv_delavec_mura_stavka Žurnal24 main
Nekdanji predsednik uprave Mure Franc Huber je vložil kazenski ovadbi zoper odvetnika Francija Matoza zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve. Matoz pravi, da ga taki pritiski ne bodo ustavili.

Huber bo prek odvetnika Daniela Planinšca vložil tudi ovadbo zoper Francija Matoza zaradi krive ovadbe.

Huber ovaden zaradi zlorabe položaja
Matoz je marca vložil ovadbo zoper Huberja zaradi suma storitve kaznivega dejanja napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic.

Zaradi suma zlorabe položaja ali pravic je ovadena tudi Marinka Glavač, članica uprave Mure.

Matoz je v obrazložitvi navedel, da je gospodarska družba Huber, hotelirstvo, polnjenje pijač in dejavnosti za nego telesa Muri med 6. julijem 2009 in 4. avgustom 2009 izstavila računa za svetovanje v znesku dobrih 10 tisoč evrov, ki naj bi ga opravila Huberjeva soproga Zdenka. Po mnenju odvetnika je šlo za fiktivne račune, Huber pa naj bi izkoristil svoj položaj, v tistem času je bil namreč hkrati predsednik uprave Mure in prokurist družbe Huber.

V tem primeru gre za poskus izvrševanja pritiska, da te zadeve ne bi nadaljeval. Vendar me takšne in podobne ovadbe ne bodo odvrnile.
Franci Matoz, odvetnik

Vse temelji na dokumentih
Matoz je za zurnal24.si dejal, da ga taki in podobni pritiski ne bodo ustavili pri delu. 

''Delavci Mure so me seznanili z določenimi nepravilnostmi, ki so se dogajale v Muri. Ovadbo sem vložil na podlagi dejstev, ki so mi bila zaupana, da zavarujem interes delavcev. Konec koncev gre za zavarovanje terjatev do stečajne mase. Takšne in podobne ovadbe proti meni me ne bodo odvrnile od tega, da bi vložil nove ovadbe zoper tiste, ki so bili prej v vodstvu Mure, če mi bodo tudi v prihodnje zaupali listine, ki bi kazale sum kaznivega dejanja,'' pojasnjuje Matoz. Pravi, da še naprej dobiva različne dokumete.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.