Slovenija
46 ogledov

Provizije ali blatenje

Svetelšek je anonimko, ki mu očita dogovarjanje o podkupnini, označil za zloname Žurnal24 main
Bitke okrog Petrola in v njem. Svetelšek, Živko in nadzornik Korelič ovadeni. Svetelšek pravi: “To je zgolj zapis neresnic.”

Anonimka. “V družbi Petrol ne poznamo nobenih podjetij v domnevni davčni oazi Vaduz, niti z njimi ne poslujemo.” Tako je v odgovoru med drugim na po njihovem “zlonamerno anonimno pismo o delovanju družbe Petrol”, ki je bilo poslano medijem, prek spletnih strani Ljubljanske borze včeraj sporočila uprava Petrola, ki jo vodi Aleksander Svetelšek.

Tožilci dobili ovadbe
Iz anonimnega pisma je razvidno, da naj bi neznanec ovadil Svetelška, nadzornika Petrola Bruna Koreliča in finančnika Petrola Janeza Živka. Na tožilstvu so potrdili, da so ovadbo prejeli 27. maja, odločitev, ali bodo sprožili postopek, pa še ni bila sprejeta.

Družba Petrol in njeno vodstvo delujeta transparentno in zakonito.
Uprava družbe Petrol

V anonimki piše, da naj bi v pogajanjih za nakup srbske družbe EuroLuxPetrol omenjeni zahtevali, da Elp Branivoj Lazović, lastnik omenjene družbe, velik del kupnine nakaže na račun podjetja Alona Oil Consulting Limited, Vaduz. Petrol je dejal, da po podatkih iz registra ta družba sploh ni registrirana.

Po navedbah anonimneža naj bi pismo o nameri in aneks definirala način plačila, znesek ter račun plačila podkupnine. Za zdaj ni znano, ali je anonimnež tožilcem predložil tudi kakšna dokazila. Petrol je razložil, da nista bila podpisana niti pismo o nameri niti kupoprodajna pogodba.

V Petrolu so vsebino označili za “zapis neresnic, ki nima nobene podlage v dejstvih”. Od policije in tožilstva pa pričakujejo, da zadevo resno preverijo, ugotovijo, kdo so avtorji pisma, ter zoper njih ustrezno ukrepajo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.