Slovenija
44 ogledov

Prva se je rodila deklica

Vesna Titan, prva novorojenka 2011, porodni%C5%A1nica ptuj
1/7
Žurnal24 main
Sedem minut čez polnoč se je v ptujski porodnišnici rodila deklica. Srečna mamica je postala Vesna Titan. V ljubljanski porodnišnici se je letos prvi rodil fantek, v mariborski pa deklica.

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj je sedem minut čez polnoč prijokala prva Slovenka rojena v letu 2011. Punčka je nekoliko pohitela, saj je imela mamica Vesna Titan rok poroda 18. januarja.

"Za praznike smo dobili najlepše darilo, čeprav smo pričakovali, da bo malo kasneje," pravi zadovoljna mamica, ki je pričakovala, da bo rodila fantka, a je prišla na svet deklica.

Za ime pa se še z očkom nista odločila: "Odločava se med imenoma Valentina in Urša."

Deklica, ki je zdrava, je bila ob porodu težka 2800 gramov in dolga 50 centimetrov. Sicer pa je to tretji otrok ponosne mamice, ki ji družba dela najstarejši, triletni Rene.

Čestitka predsednika
Titanovi je že čestital slovenski presednik Danilo Türk. Zaželel ji je, da naj jo sreča spremlja vse življenje. Mali deklici pa najlepše in brezkrbno otroštvo.

Ob tem je še zapisal: "Sreča pride tiho in nevsiljivo v naša bitja. Začutimo jo kot topel stisk roke, nežen dotik, kot smeh življenja. Otroci pa nas še prav posebej
osrečujejo in bogatijo s svojo iskrenostjo, vedoželjnostjo, igrivostjo in
radoživostjo."


Fotografije prvorojenke v letu 2011 si oglejte v GALERIJI.
LJ: od polnoči štiri porode
V Ljubljanski porodnišnici so imeli od polnoči do jutra štiri porode."Ob 1. 20 se je prvi v letošnjem letu rodil deček," so nam povedali v porodnišnici.

MB: Prva se je rodila deklica
V Mariboru so imeli do sedaj dva poroda. "Prva se je štirinajst čez polnoč rodila deklica," so povedali v mariborski porodnišnici.

KR: Porod tik pred polnočjo
V Kranju letos do sedaj še niso imeli nobenega poroda, se je pa tri minute do polnoči v kranjski porodnišnici rodila deklica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.