Slovenija
22 ogledov

Prva seja bo izredna

Uradno še ni znano ali bo Jadranka Dakić ostala podžupanja niti ali bo Ljubljana Žurnal24 main
Novi svetniki bodo najprej sprejeli odločitev o financiranju na volitvah sodelujočih političnih strank.

Novoizvoljeni ljubljanski mestni svet se bo prvič zares sestal na ponedeljkovi izredni seji. Na dnevnem redu bosta le dve točki – kadrovske zadeve in sklep o financiranju političnih strank. Glede na obrazložitev iz sklepa bo občina sofinancirala delovanje devetih političnih strank od 23, ki so sodelovale na lokalnih volitvah 10. oktobra letos. Med prejemniki občinskega denarja za delovanje je na prvem mestu SDS, ki je dobila 16.333 glasov volivcev, z več kot pol manj glasovi – 7.563 – pa ji sledi SD. Nato se zvrstijo DeSUS, NSi, Zeleni Slovenije, LDS, zared, Lista za čisto pitno vodo in SLS.

Sredstva bodo namre mednje razdeljena sorazmerno glede na število zanje opredeljenih volivcev. Koliko denarja bodo stranke dobile, bo določeno v proračunu občine, po zakonodaji pa ne smejo preyegati 0,6 odsotkta sredstev dodeljenih po predpisih za financiranje občin in izvajanje njenih ustavnih in zakonskih nalog za to leto.

Gradivo za odločitev o kadrovskih zadevah bodo novi svetniki dobili na seji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.