Slovenija
1612 ogledov

Prva slovenska novorojenčka v novem letu sta ...

Dojenček
Prva novorojenčka v novem letu v slovenskih porodnišnicah sta se rodila minuto čez polnoč, in sicer sta to dečka v Ljubljani in Trbovljah. Deset minut za njima se je v ljubljanski porodnišnici rodila tudi prva deklica letos. V Ljubljani se je danes rodilo že sedem otrok.

Na prvi dan novega leta so do okoli 9. ure mamice rodile še v porodnišnicah v Celju, Brežicah in Postojni, vse so povile dečke. V Kranju pa je mamica dečka ob 6.20 rodila doma. V drugih porodnišnicah po Sloveniji so prve novorojenčke v letošnjem letu sredi dopoldneva še pričakovali.

V celjski porodnišnici se je prvi deček rodil ob 4.59, prav tako je deček prvi novorojenček v letošnjem letu v brežiški porodnišnici. Rodil se je ob 1.04. Tudi v Postojni so na svet kor prvega letos pospremili dečka, na svet je privekal ob 1.39.

Na zadnji dan 14 porodov

V ljubljanski porodnišnici so na zadnji dan v letu imeli 14 porodov, od tega pet dečkov in devet deklic. V celem letu 2017 so zabeležili 5928 porodov, od tega kar 173 parov dvojčkov, enkrat pa so se rodili tudi trojčki, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Porodnišnico na Jesenicah, kjer na rojstvo prvega otroka letos še čakajo, bo danes obiskal predsednik republike Borut Pahor. V mariborskih porodnišnici pa se bo mudil predsednik vlade Miro Cerar, ki bo obiskal tudi urgentni center Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.