Slovenija
21 ogledov

Prva smuka že konec tedna

sedežnica, smučišče, smučanje, smučarji Anže Petkovšek
Slovenska smučarska središča so že začela s predprodajo smučarskih vozovnic za letošnjo sezono. Največje navdušence bodo ta konec tedna že pričakali na Voglu.

Na Voglu je v noči s ponedeljka na torek zapadlo 45 centimetrov snega, kar jim omogoča, da zaženejo naprave na spodnjem delu smučišča, predvidoma Brunarica, Storeč in Orlove glave. "Vogel za pokušino. Ta vikend odpiramo, dva dneva predsezonske smuke,“ so sporočili z Vogla. 

Ta vikend bodo veljale posebne cene vozovnic. Za enodnevno smuko bo treba odšteti 13,50 evra za odrasle in devet evrov za otroke. Začetek smučarske sezone so sicer ob ugodnih snežnih razmerah predvidevali v začetku decembra. 

"Lani ogromno škode"

Na drugih smučiščih se bo sezona začela kasneje. Na smučišču Cerkno načrtujejo otvoritev smučarske sezone 12. decembra, če jim bo narava naklonjena. "Želimo si, da začnemo čim prej glede na lansko slabo sezono,“ so nam povedali. V zadnjih letih sicer opažajo, da je vsaka druga sezona boljša. "Lanska sezona je naredila ogromno škode. Prva stvar je bil žledolom, zaradi katerega nismo obratovali. Poleg tega pa je bila lanska predprodaja zelo dobra. Pri nas karte veljajo dve sezoni brez doplačila in veliko naših gostov še ni izkoristilo lanskih kart. Pomemben dejavnik je tudi to, da ljudje, če je zunaj 20 stopinj, ne mislijo na to, da bi kupili smučarske karte,“ poudarjajo. 

Letošnja največja pridobitev je osem kilometrov dolga obnovljena cesta po Selški dolini, ki je smučišče zdaj približala tako Ljubljani kot drugim večjim središčem. "Na račun te ceste smo bili do sedaj precej hendikepirani, zdaj pa je ta cesta ena velika pridobitev za nas,“ pravijo na Cerknem. 

Ob otvoritvi sezone pripravljajo poseben dogodek z animacijskim programom. Posebne akcije načrtujejo tudi tekom sezone, saj nameravajo ostati družinam in vsem obiskovalcem cenovno prijazno in kvalitetno smučišče.  Do konca meseca so smučarske vozovnice v predprodaji. "Cen nismo zviševali, ker vsi vemo, kakšna je situacija na trgu,“ so dejali in obiskovalce pozvali, naj sledijo njihovi spletni strani in objavam v medijih. 

Za Pohorje v predprodaji samo sezonske karte

Smuka bo letos tudi na Pohorju, ki ga po novem upravlja Javno podjetje Marprom. V Marpromu imajo v predprodaji samo sezonske smučarske karte, ki jih lahko zainteresirani kupijo do 10. decembra. Kot pravijo je povpraševanje v skladu s pričakovanji. 

Znane so tudi cene dnevnih vozovnic, ki bodo veljale v redni prodaji. Odrasli bodo za karto morali odšteti 27 evrov, otroci pa 15 evrov. Začetek smučarske sezone pa je odvisen od vremenskih razmer, tako da točnega datuma še ne morejo sporočiti. 

Kako globoko bo treba seči v žep?

Do konca meseca smučišča vozovnice prodajajo v predprodaji. Po cenah, ki veljajo do konca meseca, bi štiričlanska družina z dvema šoloobveznima otrokoma za enodnevno smuko dala od 62 evrov do 92 evrov, odvisno od izbranega smučišča. Glede na cene v redni prodaji pa se strošek za karte za štiričlansko družino z dvema šoloobveznima otroka giblje med 86 evri do 103 evri.

Natančnejše informacije o cenah posameznih vozovnic lahko preverite na spletnih straneh smučišč. 

Cene dnevnih smučarskih vozovnic


* Vse cene so v evrih.
** Smučišče Cerkno do 20. 11. ponuja karte z dodatnim popustom. Ponudbo lahko preverite na njihovi spletni strani. 

Komentarjev 2
  • Avatar krojac
    krojac 18:56 19.november 2014.

    Pač ne boš šel na Krvavec.Možnosti so neumejena!

  • STF 14:04 19.november 2014.

    Karte pri nas so odlocno predrage, glede na Km smucin. Nek krvavec ki ima vse skupi 5 prog, je 10€ cenej kot Cortina dampezzo recimo, ki ma malo manj da 4 gore polne prog za 45€.