Slovenija
30341 ogledov

Prva žrtev koronavirusa pri nas

klinični Saša Despot
Prva žrtev koronavirusa v Sloveniji naj bi bil eden od oskrbovancev doma starejših v Metliki.

Število okužb s koronavirusom v Sloveniji narašča, bolezen je terjala tudi prvo žrtev. V Metliki so prvo okužbo z novim koronavirusom potrdili 6. marca pri zdravniku v tamkajšnjem zdravstvenem domu, ki je imel stike s starostniki in osebjem tamkajšnjega Doma starejših občanov. Prva žrtev koronavirusa v Sloveniji naj bi bil eden od oskrbovancev tega doma.

Novico je pozno zvečere v Odmevih TV Slovenija potrdil tudi minister za zdravje Tomaž Gantar. "Žal se je zgodilo to, česar smo se najbolj bali." Gre za osebo iz rizične skupine, je dodal. 

V domu je sicer z novim koronavirusom okuženih sedem stanovalcev in pet zaposlenih, vse pa premestili v oskrbo na Univerzitetno kliniko Golnik, so danes zapisali v sporočilu za javnost. Svojce okuženih s koronavirusom so o tem takoj obvestili.

"Razumemo vašo stisko in željo biti obveščeni o stanju svojih bližnjih, prosimo pa vas, da tudi vi razumete, da trenutno delujemo z zmanjšanim številom kadrov, ki se maksimalno trudijo z oskrbo stanovalcev, in da so klici 'Ali že imate rezultate za mojega ...?' za nas trenutno izredno moteči in nam jemljejo čas," so zapisali.

Zvečer dodatni ukrepi

Do 14. so sicer v Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom testirali 5369 oseb, okužba je bila potrjena pri 181 osebah. Nova vlada je ob tem danes sporočila, da bo spremljanje širjenja novega koronavirusa spremenjeno. Ljudi z okužbo dihal, ki ne bodo potrebovali bolnišnične oskrbe, ne bodo več testirali, pač pa bodo stanje ocenjevali na podlagi števila obolelih. Premier Janez Janša je kot najpomembnejši ukrep izpostavil samoizolacijo. Pripravljajo pa tudi nove omejevalne ukrepe. Danes bo v širši zasedbi potekala tudi seja kriznega štaba, katerega del je tudi del celotna ministrska ekipa.

Nocoj se bo v razširjeni sestavi sešel krizni štab, ki bo hkrati tudi seja vlade.

 

 

 

Komentarjev 8
  • Avatar Ferviolla
    Ferviolla 00:38 15.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • 6701cafe15ea23cae76b969338bcdb710e85a6ca 21:28 14.marec 2020.

    Reciklirajo stare novice, pravih številk pa ne dajo ven. Katastrofa. Važno da nas domovina potrebuje ko je treba služit vojaški rok. Ko pa ti domovino potrebuješ...

  • Luksi 20:14 14.marec 2020.

    Kaj zdaj zdravniki, a še kateri smuča v Italiji