Slovenija
25 ogledov

Prva žrtev ujme

Kladje bralka Špela
Pri odstranjevanju žleda pri kraju Tinje na Pohorju umrl 20-letni fant.

Pri odstranjevanju posledic ujme je prišlo do prve smrtne žrtve. "V naselju Rep v bližini Tinja na Pohorju se je v sredo zgodila delovna nesreča, v kateri je umrl en delavec. Na kraj so bili napoteni reševalci, policisti in kriminalisti, ki bodo opravili ogled," je pojasnil Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.

Nesreča se je zgodila približno 500 metrov v gozdu, ob sanaciji pretrganega daljnovoda. "Mrliški oglednik je na kraju ugotovil, da je 20-letni delavec, zaposlen pri samostojnem podjetniku, umrl zaradi zastoja srca ob udaru električne energije," je povedal Šadl.

Mariborski kriminalisti, preiskovalna sodnica, okrožni državni tožilec in inšpektor za delo danes nadaljujejo preiskavo nesreče. Več o vzrokih bo tako znano po zaključku preiskave.

Obžalovanje v Elektru Maribor

"Z mislimi smo najprej pri svojcih preminulega Nejca. Njegovi družini in prijateljem izrekamo globoko sožalje in iskreno sočutje ob hudi in nenadomestljivi izgubi mladega življenja. Z mislimi smo tudi pri njegovih najožjih sodelavcih, s katerimi je bil na pomembnem poslanstvu, zagotavljanju električne energije na območju, ki je že več dni brez električne napetosti.Včerajšnja tragedija je pustila globoko rano," so sporočili iz Elektra Maribor in se zahvalili vsem, ki “tudi v najtežjih razmerah požrtvovalno prizadevate za dobrobit širše družbene skupnosti”.

Komentarjev 7
  • rompi 07:51 06.februar 2014.

    sožalje! in vprašanje - zakaj je bil vod pod napetostjo???!!!

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 23:55 05.februar 2014.

    Sožalje svojcem.Tebi @širahakl pa ni pomoči - če še nisi skapiral je "Bog" ali kreten ali pa ni vsemogočen, zdej si pa sam izberi.

  • speris 23:22 05.februar 2014.

    Sozalje in to se nebi sploh smelo zgoditi... ampak stari dej no kaksen bog.. kaj sploh omenjas to.. bog .. o moj bog.. /facepalm