Slovenija
25 ogledov

Prve ocene škode že danes

Cesto Župančiči–dolina Dragonje od križišča Babiči - Boršt do odcepa za Župančič Žurnal24 main
Ujma. Posledice poplav na Obali še odstranjujejo. Prva ocena škode danes.
Letališče odprto
Aerodrom Portorož. Od včeraj je letališče znova odprto za letalski promet. Kot je dejal direktor Robert Krajnc, je zaposlenim uspelo usposobiti vzletno-pristajalno stezo in preostalo infrastrukturo. Ocena škode bo opravljena v naslednjih dneh.

Obala. “O konkretni denarni pomoči Mestne občine Koper (MOK) bo mogoče govoriti po tem, ko bo ocenjena vsa nastala škoda,” poudarjajo na MOK in dodajajo, da naj bi prve ocene škode po ujmi bile znane že danes.

Še vedno je zaprta cesta Župančiči–dolina Dragonje, saj je voda cesto dobesedno odnesla. V Kopru so morali zaradi poplav začasno izseliti dve družini, stroške nastanitve in prehrane pa v celoti krije MOK. Škodo je imelo približno 50 stanovanjskih in dva gospodarska objekta. Pomoč je MOK ponudila tudi pri čiščenju objektov, odstranjevanju poškodovanega materiala ter dostavi vode in kurjave.

Ostali so brez vsega

Prebivalcem še vedno pomagamo pri odvozu uničenih stvari, dovažamo jim tampon, da si zasujejo uničena dvorišča.
Aleš Radovac

Kot nam je povedal Aleš Radovac, svetovalec za zaščito in reševanje Občine Piran, je v Dragonji in Sečovljah ujma prizadela 17 družin, ki so ostale brez vsega. Tem so prehrano omogočili v dveh restavracijah. Eno družino pa so začasno izselili in jo nastanili v hotelu Piran. Sanirali so plaz, ki je ogrožal hišo, občina pa bo prizadetim pomagala tudi finančno. V Izoli se je dežurna služba Komunale Izola trudila predvsem pri sanaciji številnih manjših plazov, ki so se sprožili ob cestah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.