Slovenija
17 ogledov

Prve ovadbe napisali sami

Uprava Iskre avtoelektrike, ki jo vodi Edvin Sever, pričakuje, da bodo vsi posto Žurnal24 main
Iskra avtoelektrika. Preiskava in ovadbe ne vplivajo na poslovanje.
Ne glede na to, v kateri fazi je postopek, to na trenutno poslovanje nima vpliva.
Uprava Iskre avtoelektrike

Šempeter pri Gorici. Preiskava in kazenske ovadbe na trenutno poslovanje Iskre avtoelektrike (IA) ne vplivajo, so včeraj dejali v družbi, ki jo vodi Edvin Sever. Dodali so, da je IA lansko leto končala z dobičkom in nad načrti, uspešno poslovanje pa nadaljuje tudi letos.

5,7 milijona škode. Posli. IA je po ocenah kriminalistov zaradi spornih poslov utrpela za 5,7 milijona evrov škode. Zaradi suma zlorabe položaja so ovadili štiri fizične in eno pravno osebo, zaradi suma ponareditve ali uničenja poslovnih listin pa tri odgovorne osebe.

Uprava je poudarila, da so že predlani pripoznali določene finančne odhodke v povezavi s spornimi poroštvi in posojilom. IA je namreč že novembra 2009 zaradi suma oškodovanja družbe sama vložila več kazenskih ovadb proti osumljenim; neuradno gre za nekdanje vodilne v družbi. Po odhodu zdaj že pokojnega Aleša Nemca, ki je IA vodil 18 let, je vodenje IA takrat prevzel Igor Mihajlovič. Preverjati je začel vprašljive pogodbe in poroštva nepovezane družbe, ki naj bi bila vpletena v lastninjenje, zahteval je tudi dodaten nadzor, vendar se nadzorniki z njim niso strinjali, zato je po komaj dveh mesecih od prevzema funkcije odstopil.

Nacionalni preiskovalni urad je s podajo ovadb prejšnji teden preiskavo končal, tako da je postopek zdaj v rokah vrhovnih državnih tožilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.