Slovenija
20 ogledov

Prve pogodbe za kredit

Investitorji (z leve Uroš Ogrin, Grep; Žiga Debeljak, Mercator; Zlatko Sraka, En Žurnal24 main
Stožice. Za kredit morajo oddati še vsaj 23 tisočkvadratnih metrov površin.
Malo ˝novih˝ trgovin
Nakupovalno središče. Na 70 tisočkvadratnih metrih bo 140 trgovin. Večina bo enakih kot v obstoječih nakupovalnih središčih Supernova s kakšno izjemo. V trgovinah bo po napovedih investitorjev zaposlenih večkot 500 ljudi.

V trgovskem središču v športnem parku Stožice je po včerajšnjem podpisu pogodb oddanih dobrih 18 tisočkvadratnih metrov oziroma 22 odstotkov prodajnih površin. Podjetji Grep in Supernova holding sta podpisali pogodbe o najemu z Mercatorjem, Intersportom, Big Bangom, Drogerie Marktom in podjetjem Orexis, ki bo imelo v centru športni bar. Trgovsko središče bo zgrajeno do konca oktobra naslednje leto.

Mercator je najel največji delež nakupovalnega središča – skupaj z Intersportom okoli 18 odstotkov. Hipermarket bo zasedel okoli 7.500 kvadratnih metrov bruto površin. Višine najemnin direktor Supernove holdinga Frank Albert ni želel izdati. Dejal je le, da v podpisanih pogodbah znašajo od osem do 150 evrov na kvadratni meter; odvisne so od namembnosti in velikosti.

Vsak dan bomo podpisovali nove najemne pogodbe.
Frank Albert, Supernova holding

Brez pogodb ne bo kredita
Dovolj pogodb za skupno vsaj polovico prodajnih površin pa morata Grep in Supernova holding podpisati čim prej – le tako bo lahko Grep pridobil 150 milijonov evrov kredita konzorcija bank z NLB na čelu, o katerem pa direktor Uroš Ogrin tudi včeraj ni želel govoriti. Tako so se namrečdogovorili z bankami. Dovolj pogodb za najem naj bi podpisali še ta mesec, je pojasnil. Podobno je napovedal Zlatko Sraka, direktor Energoplana, solastnika Grepa: “Računamo, da bo finančna konstrukcija zaprta v zelo, zelo kratkem času.

Skoraj vsa dela, ki smo jih imeli v terminskem načrtu, smo uspešno izvedli,” se je ob podpisu pohvalil Ogrin. Vsak dan dela na gradbišču od 1.400 do 1.500 delavcev, po napovedih Ogrina pa bosta stadion in športna dvorana zagotovo zgrajena v roku, do 30. junija letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.