Slovenija
29 ogledov

Prve rošade na mestni občini

Mitja Herak bo, če bo imenovan, drugi direktor župana Mohorja Bogataja, ki priha Žurnal24 main
Kranj. Komisija bo o izbiri direktorja mestne uprave presojala prihodnjo sredo.

Kranjska občina ne bo mogla skleniti pogodbe z novim direktorjem mestne uprave še vsaj do 26. januarja. Takrat bo namreč vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja obravnavala dve pritožbi, povezani z izbiro Mitje Heraka.

23 kandidatov
Uprava. Župan Mohor Bogataj je Mitjo Heraka za novega direktorja občinske uprave izbral sredi decembra. Na razpis se je prijavilo 23 kandidatov. Vladna komisija je pritožbi prejela 28. decembra.

Kršitev ni bilo
“Pritožnika kot razlog navajata bistveno kršitev pravil izbirnega postopka in neizpolnjevanje pogojev izbranega kandidata,” so pojasnili. “Kršitev ni bilo,” vztraja vodja razpisne komisije Tatjana Hudobivnik. “Postopek je bil izpeljan konkretno in transparentno ter v skladu z veljavno zakonodajo. Izbrani kandidat izpolnjuje vse formalne pogoje za direktorja,” je prepričana.


Čakajo navodila

Na vprašanje, kaj bo, če bodo ugotovitve komisije drugačne, Hudobivnikova pravi, da bodo v celoti sledili njenim navodilom. “Kaj več pa v tem trenutku ne moremo napovedovati,” je sklenila. Herak o pritožbah ni obveščen. “Javnega razpisa, dokler ne bo končen, ne komentiram,” je bil zadržan v petek.

Prve rošade
Na mesto vodje oddelka za družbene zadeve se je vrnila Nada Bogataj in zamenjala Uroša Korenčana, ki se je preselil na oddelek za tehnične zadeve. Tam je zamenjal Marka Hočevarja, ki se je preselil na oddelek za investicije in razvoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.