Slovenija
16 ogledov

Prve selitve v nov študentski dom

Že 11 let se vleče saga z zasebnim domom na Smetanovi. (Foto: Daša Purgaj) Žurnal24 main
Sobe. Kljub novim posteljam bo brez nastanitve ostalo več kot tisoč študentov.

Začele so se selitve v nov študentski dom na Smetanovi ulici. “To pomeni 276 novih postelj najvišjega standarda,” pojasnjuje Lidija Divjak Mirnik, direktorica Študentskih domov Maribor (ŠDM).

Uradno slavnostno odprtje pa bo moralo po besedah direktorice nekoliko počakati, saj še čakajo na denar od države. “Do zdaj so nam nakazali 3,6 milijona evrov, čakamo še na 2,6 milijona,” dodaja Divjak Mirnikova. Je pa tudi letos brez postelj v študentskih domovih ostalo od tisoč do 1.500 prosilcev. Te bodo v ŠDM sprejeli tudi med študijskim letom, če se bo sprostilo kaj prostora.

Prihodnje leto konkurenca?
Še vedno pa se gradbena dela niso začela na stavbi Študentskega servisa Maribor na Smetanovi ulici. Kot smo že poročali, naj bi tam zrasel zasebni študentski dom. “Pridobivamo še dovoljenja za začetek gradnje. Računamo, da bi prihodnje leto že lahko vselili prve študente,” pojasnjuje Marjan Kranjc, lastnik Študentskega servisa Maribor. Koliko sob bo v domu, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.