Slovenija
18 ogledov

Prve zahteve kupcev?

Terme Maribor. Iskra odhaja. Začasno krmilo prevzema Bošković. Nov lastnik čez dva meseca?

Maribor. Alenka Iskra, dolga leta predsednica uprave družbe Terme Maribor, s 14. junijem odhaja s tega položaja. Na torkovi seji nadzornega sveta je namreč podpisala “sporazum o prenehanju delovnega razmerja v družbi”. Kje bo nadaljevala kariero in kateri so konkretni razlogi za odhod, Iskrova ne komentira.

“Najboljša možna rešitev”

Neuradno naj bi bil razlog za odhod skorajšnja prodaja večinskega deleža Term Maribor s strani NFD Holdinga tujim kupcem. Zoran Bošković, dozdajšnji predsednik nadzornega sveta, ki začasno prevzema vodenje te družbe, pojasnjuje, da je nadzorni svet “s sprejetjem sklepov te seje nadzornega sveta v danih okoliščinah, ko poteka proces prodaje večinskega paketa delnic družbe, sprejel najboljšo možno rešitev za družbo, tako z vidika pravne korektnosti kot stroškovne finančne obremenitve za družbo, ter s tem ravnal kot dober gospodar”.

Milijon za resnost?
Neuradno smo izvedeli, da naj bi Bošković vodil podjetje največ tri mesece oziroma do takrat, ko bodo podjetje prevzeli tuji lastniki. Prav glede začasnega vodstva pa naj bi bilo na nedavni seji kar nekaj polemike. Slišati je namreč, da naj bi novi kupec že predlagal “svoje ljudi”, s katerimi pa naj se nadzorni svet ne bi strinjal.

Kot smo prejšnji teden že poročali, je del denarja od tujih interesentov že nakazan na račun NFD Holdinga (večinskega lastnika Term). Čeprav je Stanislav Valant, prvi mož družbe NFD, pojasnil, da gre za plačilo za resnost ponudbe, o višini zneska sicer molči, pa naši viri navajajo, da naj bi šlo za okoli milijon evrov, kar naj bi bila ara. Neuradno je še slišati, da naj bi bil preostali del kupnine nakazan v roku dveh mesecev. Še vedno pa se ne ve, ali gre za ruske ali ukrajinske kupce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.