Slovenija
23 ogledov

Prvega novembra ne pozabite na tatove

Policisti na Dolenjskem in v Beli krajini so na parkirne prostore številnih poko Žurnal24 main
Prvi november je za mnoge dan, ko se spominjajo mrtvih družinskih članov ali prijateljev. To pa znajo dobro izkoristiti tudi nepridipravi, zato se držite naslednjih nasvetov.

Dolenjski policisti namreč opozarjajo, da na Dolenjskem in v Beli krajini v dneh pred praznikom dneva spomina na mrtve na parkirnih prostorih pokopališč obravnavajo več primerov tatvin iz odklenjenih vozil in vlomov v vozila, ko ljudje na vidnih mestih v vozilu puščajo dragocene predmete.

Zato ne bo odveč nasvet, da poskrbite za varnost svojega premoženja in vozila skrbno zaklepate. Poleg tega pa na sedežih, armaturnih ploščah, v prtljažniku ne puščajte torbic, denarnic, prenosnih računalnikov in drugih vrednejših predmetov.

"Predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, saj ti ne vedo, kaj je v vrečki ali torbici. Povzročena škoda bo v tem primeru večja, kot je vrednost odnesenih predmetov," so zapisali v PU Novo mesto. Opozorila sicer veljajo tudi za druge kraje po Sloveniji.

pokopali%C5%A1%C4%8De | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Pazljivo tudi pri urejanju grobov
Policisti opozarjajo, da je treba biti na svoje osebne stvari pozoren tudi pri urejanju grobov. Torbic, v katerih imate mobilne telefone, denarnice in druge dragocene predmete, nikar ne puščajte odprtih. Najvarneje sicer bo, če boste vse nenujne predmete pustili doma.

Če pa vam že vlomijo v vozilo, pa takoj pokličite policijo. To storite tudi v primeru, če pri dejanju zalotite vlomilca, saj je lahko ta fizično močnejši od vas ali celo oborožen.

Zato je pomembneje, da si zapomnite osebni opis sumljivih oseb, registrsko številko, barvo, znamko in tip vozila ter smer pobega vlomilcev. Da ne boste izbrisali sledi vlomilcev, se zunanjosti in notranjosti vozila ne dotikajte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.