Slovenija
4 ogledov

Prvi 3 milijoni za univerzijado

Štajerci računajo na univerzijado. Žurnal24 main
Slovenska univerzitetna športna zveza je državi izstavila račun za tri milijone evrov, ki jih potrebuje za plačilo organizacijskih pravic univerzijade.

Slovenska univerzitetna športna zveza (Susa) je ministrstvu za šolstvo in šport danes, dva dneva pred iztekom roka, izstavila zahtevek za izplačilo treh milijonov evrov, ki jih potrebuje za plačilo organizacijskih pravic Mednarodni univerzitetni športni zvezi za zimsko univerzijado 2013.

Susa je z izdajo zahtevka zavlačevala, saj je čakala še sklep o pogojih in dinamiki črpanja 12,5 milijona evrov, za katere se je država marca lani zavezala, da jih bo zagotovila. A tega sklepa vlada tudi včeraj ni obravnavala. Kljub temu je Otmar Kugovnik, predsednik Suse, vložil zahtevek za izplačilo sredstev pristojnemu ministrstvu. Kot so razložili na šolskem ministrstvu, bi trije milijoni čakali na zahtevek le do nedelje do polnoči.

Suso sedaj še čaka podpis pogodbe o medsebojnem sodelovanju med občinami partnericami (Maribor, Zreče, Ruše), kjer se bodo dogovorili tudi, v kolikšnih razmerjih bodo partnerji vrnili tri milijone evrov, če univerzijada ne bo izpeljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.