Slovenija
34 ogledov

Prvi avtobus v Kranj 12. aprila

Avtobus, ki naj bi vozil v Kranj, je odpeljal le prvi dan; dva delavca se tja vo Žurnal24 main
12. aprila bo v Kranj odpeljal prvi avtobus delavcev semiške družbe Iskra Kondenzatorji. Približno 10 delavcev se bo raje predčasno upokojilo. Poimenski seznam še vedno ni znan.

"Ne, nisem še dobil nobenega seznama, čeprav naj bi se danes razdelile pogodbe. Seznam verjetno je narejen, vendar ga morda ne bomo dobili, temveč bodo le delavci dobili pogodbe, ki nam jih bodo prinesli v vpogled. Potem bomo vključili še pravno službo, ki se bo ustrezno odzvala, da ne bo to šlo kar tako mimo," nam je vodja podružnice sindikata Skei v družbi Iskra Kondenzatorji Sašo Pavlovič odvrnil na vprašanje, ali je poimenski seznam delavcev Iskre Kondenzatorjev, ki naj bi se vozili na delo v Iskro Mis v Kranj, že znan.

Gremo se razvoj Bele krajine, v bistvu pa ga nekateri uničujejo. Tu ne gre le za nekaj delavcev, gre tudi za veliko izgubo tega kraja.
Sašo Pavlovič

Spomnimo, danes naj bi 32 strokovnih delavcev začelo hoditi na delo v Kranj. Okoli 10 delavcev se bo raje odločilo za predčasno upokojitev, nam je dejal Pavlovič. Ostali pa imajo tako ali tako 15 dni časa za pritožbo, ki jih bodo izkoristili: "Mislim, da danes nihče ne bo šel v Kranj, razen če bo kaj nujnega. Na neustrezno pogodbo se bomo pritožili, ker je to velika razdalja za vožnjo. Ne vem, koliko bomo uspešni, a vsaj poskusili bomo," pravi Pavlovič.

Izvedeli smo, da se je popoldne uprava z delavci še pogovarjala glede tega, kateri bi bil pripravljen iti v Kranj.

Za premestitev v Kranj so sicer predvidena naslednja delovna mesta: iz vodstva dve delovni mesti, iz sektorja razvoja in raziskav štiri od 13, iz prodaje štiri od 17, iz sektorja nabave in logistike štiri od 13, iz planiranja eno, iz sektorja ekonomike in informatike šest, kontrolinga pet, službe za informacijsko tehnologijo eden ter pet iz splošnokadrovskega sektorja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.