Slovenija
27 ogledov

Prvi izlet v Piancavallo

(Foto: Finance) Žurnal24 main
Smuka. Na Kaninu in v Cerknem je ta konec tedna še ne bo, bo pa v Furlaniji.

Na največjih smučiščih na Primorskem, na Kaninu in v smučarskem centru Cerkno, se kljub že kar debeli snežni odeji ta konec tedna smuka še ne bo začela. V podjetju Hotel Cerkno, ki upravlja smučišče Cerkno, so povedali, da je bil sneg premoker, da bi lahko uredili varne proge.

Center bo začel obratovati v četrtek, in sicer bosta delovali dve sedežnici, če bodo razmere za zasneževanje ugodne, pa bo celotno smučišče začelo obratovati 18. decembra. Okoli 15. decembra naj bi odprli sezono tudi na Kaninu.

Direktor ATC Kanin Simon Klaut je pojasnil, da se je zavleklo zaradi obsežnih vzdrževalnih del, čaka jih že tehnični pregled, sicer pa naj bi hkrati odprli tudi smučišče na italijanski strani Sella Nevea. Velja skupna vozovnica, čezmejno smučišče pa ima okrog 30 kilometrov prog.

Že ta konec tedna pa se bo mogoče po belih strminah pognati na večini med Primorci priljubljenih smučišč v sosednji Furlaniji, kamor tradicionalno odhajajo tudi številni primorski smučarski klubi.

V Piancavallo bo na prvi smučarski izlet danes odpeljal Smučarski klub Sežana, Smučarski klub Capris pa ta konec tedna v športni dvorani Osnovne šole Koper pripravlja sejem celotne smučarske opreme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.