Slovenija
3 ogledov

Prvi kopalci se že namakajo

Bralka Zdenka Pečovnik nam je poslala fotografijo živahnih Špancev, ki so si ta Žurnal24 main
Obala. Morje te dni privablja že prve pogumne kopalce. Izkoristite sončne dni in se podajte na izlet.

Te dni se temperature na Obali gibljejo okoli 13 stopinj Celzija, zato izkoristite sončne dni in se podajte na izlet. Ta konec konec tedna smo v Piranu opazili že prve pogumne kopalce, ki jim voda, “topla” le osem stopinj, ni predstavljala ovire za skok v morje. In kaj ponuja slovenska obala?

1. Koper - Capo d'Istria
Sprehodite se skozi staro mestno jedro in si oglejte Pretorsko palačo. Mestni stolp na Titovem trgu danes služi kot razgledna točka, vendar je v zimskem času zaprt za oglede. Nikakor ne morete niti mimo Taverne Koper, bivšega skladišča soli, ki je znano kot najzanimivejša lokacija za številne prireditve. Če vas mika nakupovanje, se v Kopru nahaja tudi nakupovalni center Supernova.

2. Po zabavo v Portorož
Če iščete zabavo ali sprostitev, jo boste našli v Portorožu. Ob plaži je mnogo kavarn in slaščičarn, v večernih urah pa zaživijo tudi diskoteke in igralnice. Na svoj račun boste prišli tudi tisti, ki iščete mir in počitek, saj so na voljo številni centri dobrega počutja, kjer vas bodo razvajali. Ustavite se lahko še v portoroškem Avditoriju, program prireditev pa boste našli na Avditorij.si.

3. Kulturno v Piranu
Staro pristaniško mesto Piran je polno kulturnih znamenitosti. Raziskujte ozke srednjeveške uličice, ki vas bodo pripeljale do mestnega obzidja, s katerega boste imeli čudovit razgled na staro mestno jedro. Ustavite se pri najbolj opazni stavbi, cerkvi sv. Jurija, ljubitelji kulturne dediščine pa morda tudi v hiši Giuseppeja Tartinija. V tem času je odprta od 11. do 12. ure in od 17. do 18. ure, za vstopnino pa boste odrasli odšteli 1,50 evra.

4. Naravne lepote v Strunjanu
V okolici Strunjana se nahaja krajinski park, kjer je znameniti strunjanski klif, ki je edinstven v jadranskem prostoru. Oči pa si boste spočili v Stjuži, edini morski laguni na slovenski obali. Za šest evrov na osebo ponujajo tudi dvourno vodenje po parku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.