Slovenija
14 ogledov

Prvi koraki male Gaje!

Dveletna Gaja je na terapiji že vozila tricikel in hodila po tekalni stezi.

Mala Gaja s cerebralno paralizo, ki je konec avgusta prestala zahtevno operacijo hrbtenjače v Združenih državah Amerike, je že naredila prve korake. Kot sta prek Facebooka sporočila ponosna starša, Gaja že trenira. Na terapiji je že vozila tricikel in hodila po tekalni stezi.

Za njimi pa je nekaj manj dobrih dni, saj je Gaja grozno jokala. Kot sta zapisala starša, malo zaradi bolečin, malo zaradi strahu, da jo bo bolelo, malo pa tudi zaradi izkoriščanja, ker je bilo pač fino, da ji prineseta vse, kar si zaželi. Včeraj pa je končno spoznala, da ni tako hudo, da se lahko premika in da jo ne bo bolelo: "En klik v glavi, pa je spet naša živahna razigrana Gajica," sta ponosna.

Čeprav so staršema večkrat zatrjevali, da njuna deklica nikoli ne bo samostojno hodila, so ameriški zdravniki že pred operacijo napovedali, da bo Gaja čez eno leto samostojno hodila in tekla.

Komentarjev 1
  • Andrej Kovačič 12:45 05.september 2013.

    glede na nervozo pa na vprašanje "no kuga je" se mi mamica zdi da hoče prehitevat dogodke, sicer pa bravo Gaja! počasi se daleč pride, naj bi se