Slovenija
32 ogledov

Prvi kupci Rusi

Slike Daniela Donde
1/12
Suzana Kos
Kempinski Palace. Razstava enega najbolj znanih in priljubljenih italijanskih sodobnih avtorjev.

V hotelu Kempinski Palace so prodali že štiri slike, ki jih je v petek na ogled javnosti postavil Daniele Donde.

"Prva dva kupca njegovih del sta bila Rusa, naša gosta, sicer pa je razstava tega izjemnega umetnika odprta za vso javnost, in sicer do 19. avgusta," razlaga tiskovna predstavnica hotela Kempinski Palace Najda Đorđević. Cene 48 razstavljenih del so po njenih besedah promocijske, segajo pa od 400 do 3.400 evrov.

"Kupcu Dondejevih del so številna znana svetovna imena, številni zbiratelji, med drugim so njegove umetnine kupili Roman Abramovič, Flavio Briatore, monaški princ Albert, Arnold Schwarzenegger, Rafael Nadal ..." našteva Đorđevićeva.

Dela so na ogled v Damskem salonu v pritličju hotela, razstava pa je sicer posvečena Dondejevi zadnji kolekciji "150 let Gustava Klimta", ki ga Italijan občuduje. Prav tako kot Klimt ljubi zlato, pri izdelovanju svojih del uporablja tudi zlate lističe in kristale.

Zanimivo razstavo je res škoda zamuditi; umetnik načeloma razstavlja po svetovnih prestolnicah, v Portorož pa so ga dobili "po sreči in naključju".


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.