Slovenija
154 ogledov

Prvi maraton legokock

“V trgovini bodo prodajali nove in rabljene legokocke po ugodnejših cenah,” prav Žurnal24 main
Večno priljubljene. Poleg ogleda umetnin iz legokock bodo za otroke tudi delavnice.

“Ideja o maratonu legokock se je rodila, ko sem podobno zadevo videla na Finskem; pravzaprav je to po velikih mestih zelo razširjeno. Za organizacijo pa sem se odločila, ker je moj sin velik ljubitelj teh kock,” pojasnjuje Jolanda Drobež, organizatorka prvega Maratona legokock, ki se bo odvijal med 24. in 27. marcem v preddverju portoroškega avditorija.

Spomladanska prireditev Kockefest, v sklopu katere sodelujoči svoje umetnine razstavljajo v šolah, se bo umaknila maratonu, na katerem bo sodelovalo 13 legonavdušencev izmed približno 300, ki se zbirajo okoli Kocke kluba na spletni strani Kocke.si.

Grad, gusarji in mesto
Legoumetniki bodo iz svojih kock ustvarili Predjamski grad z okolico, pomorsko bitko gusarskih in kraljevih ladij, maketo mesta z vlakom, Belville za punčke, Technic in NXT-kreacije in mesto z vlakom, sestavljeno iz kock duplo, namenjeno najmlajšim.

Vstopnina bo dva evra, za ogled koncerta Čukov, ki bo v soboto ob 17. uri, pa bo treba odšteti osem 
evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.