Slovenija
38 ogledov

Prvi mož UKCL Andrej Baričič podpore vlade ne bo dobil

UKC Anže Petkovšek
Predsednik vlade Miro Cerar je sedanjemu vršilcu dolžnosti dal jasno vedeti, da podpore vlade nima.

Trenutni vršilec dolžnosti Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) Andrej Baričič ne uživa več podpore SMC, podpore vlade ne bo dobil, je danes pojasnil premier Miro Cerar, ki je tako jasno odgovoril na zahteve Baričiča, da želi da ga vlada nemudoma potrdi za generalnega direktorja, sicer bo odstopil, saj funkcije kot zgolj v. d. pač ne namerava opravljati.

Cerar pa je kot razlog za nepodporo navedel Baričičeve izjave v zadnjih dneh. Baričič je namreč navajal, da je čas njegovega čakanja na podporo vlade odvisen tudi od vremena. "Če bo vreme lepo in bom lahko šel na turno smuko, nekoliko prej, če bo deževalo, pa bom odstopil malo kasneje, " je povedal Baričič za Radio Slovenija. 

SD in Desus sta bila sicer že ob njegovem imenovanju skeptična o podpori, kot kaže zdaj pa je  nima več niti v SMC. Baričiča je znotraj SMC sicer močno podpirala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

Baričič je funkcijo od svojega predhodnika Simona Vrhunca prevzel 10. avgusta letos. Ta je odstopil, saj zadnji dve leti za imenovanje s polnimi pooblastili ni imel politične podpore in je UKCL vodil kot vršilec dolžnosti.

Komentarjev 4
  • Avatar olor
    olor 14:24 17.november 2015.

    Lopov je, se mu že po faci vidi. Pa še na iĆ je.

  • blueone 23:59 16.november 2015.

    "Biti državni uradnik na solidni plački je pa tudi privilegij" to je izjavil v posnetku intervjuju...http://www.24ur.com/novice/slovenija/ker-kot-v-d-ne-namerava-delati-je-baricic-zagrozil-z-odstopom.html na 2.42

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:17 16.november 2015.

    A ni to tisti kekec ki je bil še do nedavnega zdravstveno zavarovan v Avstriji?