Slovenija
35 ogledov

Prvi negovalni del februarja

Koliko zaposlenih bo delalo na načrtovanem negovalnem oddelku, na ministrstvu in Žurnal24 main
Obnova. Za sanacijo stavbe na Vrazovem trgu slabih pet milijonov evrov.

Predvidoma februarja bo v stari pediatrični kliniki začel delovati negovalni oddelek Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. “Delamo vse, da bi bil oddelek februarja že odprt,” so povedali v UKC in dodali, da se glede prioritet sprejetja bolnikov še dogovarjajo. Sprva bo v dveh traktih na voljo 33 postelj, obnova objekta pa bo predvidoma končana do konca prihodnjega leta. Do takrat bodo zagotovili še okoli 135 postelj, so razložili na ministrstvu za zdravje (MZ).

Negovalni oddelek
Pacienti. Postelje na negovalnem oddelku v stari pediatrični kliniki bodo namenjene bolnikom, ki po zaključenem zdravljenju še potrebujejo oskrbo in zaradi tega še ne morejo domov. Prve postelje bodo v traktu C in D. Trakt C so morali preurediti za odrasle osebe.

Obnoviti je treba vse
Stavbo na Vrazovem trgu je za vzpostavitev negovalne bolnišnice treba v celoti obnoviti, med drugim je potrebna statična sanacija, so dejali na MZ. Skupna vrednost projekta je po njihovih besedah slabih pet milijonov evrov, za energetsko sanacijo pa bodo vključili tudi evropska sredstva.

Za oddelek dva trakta
V traktu C so za potrebe negovalnega oddelka prostore že preuredili in zagotovili sobe za nego, preglede ter delovno in fizioterapijo. Trakt D so obnovili že za pediatrijo, namenjen pa je bil otroški onkologiji, so dodali na MZ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.