Slovenija
13036 ogledov

Prvi odziv Svobode na izstop Kosove

Urška Klakočar Zupančič Profimedia
Podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Urška Klakočar Zupančič je komentirala odstop druge podpredsednice Marte Kos.

Podpredsednica in ena najvplivnejših članic stranke Gibanje Svoboda Marta Kos je danes sporočila, da izstopa iz stranke Svoboda. Kosova je neposredno podprla Tatjano Bobnar in sporočila: "To ni več moja stranka!"

Na izstop Kosove se je odzvala podpredsednica stranke Urška Klakočar Zupančič. "Gospa Marta Kos je iz stranke izstopila iz osebnih razlogov, vsaj tako jaz razumem njeno izjavo, glede na to, da piše, da se razlogi niso spremenili glede na njen odstop od nameravane kandidature," je povedala Klakočar Zupančič.

Ob odstopu Marte Kos so iz stranke Gibanje Svoboda sporočali, da odstopa "zaradi spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov".
 

Marta Kos je v sporočilu o odstopu zapisala: "Razmere, ki so povzročile okoliščine, zaradi katerih sem odstopila od kandidature za predsednico države, zaradi česar sem pozneje odstopila tudi kot podpredsednica stranke, se niso spremenile. Nasprotno, ostajajo enake in se zaostrujejo. Na to kaže tudi trenutni konflikt glede Tatjane Bobnar in njen odstop z mesta ministrice za notranje zadeve." 

Klakočar Zupančič meni, da gre za osebne razloge

"Osebnih razlogov ne bom komentirala," je dejala Klakočar Zupančič in na novinarsko podvprašanje glede tega, da je Kosova v odstopni izjavi izrecno podprla Bobnarjevo, ponovila: "Njenih razlogov za odstop jaz ne bi komentirala, ni prav, da jih komentiram, gre za osebne razloge." 

Gibanje Svoboda: Vsak dan se nam pridružujejo novi člani

Po elektronski pošti so se odzvali še v stranki Gibanja Svoboda. "Gre za osebno odločitev Marte Kos, zato je v stranki dodatno ne bomo komentirali. Članstvo v stranki je prostovoljno in veseli nas, da se Gibanju Svoboda zaradi naših dosedanjih dosežkov, izpolnjevanja predvolilnih obljub in zavezanosti našim vrednotam vsak dan pridružujejo novi člani."

 

 

Komentarjev 47
  • lojs 19:46 12.december 2022.

    samo en detajl ... a ni zanimivo, da goloba spet ni, ne vem kje je, bolan ni, nekje v tujini, če ne, bi bil pa bolan ... on ma svoje butaste vojake ala zvesta urška, ki jih pošle da se ...prikaži več zagovarjajo, on pa nekje uživa, boli njega ... to je njegov stil živlenja, tako je on že prej počel ... pa tole je vse neka sitnica ... slovenija, avstralija, jutri ves svet ... neka sa srećom, basanje folka, motivacija

  • Toma 18:44 12.december 2022.

    Prvi odziv: ustanovili bodo novo ministrstvo za ex. ministre ;-)

  • Pierre 18:10 12.december 2022.

    Ali odstop kaj gane dr. Goloba ali stranko? To je zdaj vprašanje,,,