Slovenija
2 ogledov

Prvi predlog Kasa povožen

Nadzorni svet Petrola je razpravljal o razmerah v Istrabenzu in skupščini. Žurnal24 main
Nadzorni svet Petrola je na seji obravnaval vprašanja, povezana s kapitalsko naložbo Petrola v družbi Istrabenz.

Skupščina Petrola, na kateri bodo imenovali nove nadzornike, bo 7. aprila. Lastniki in Kadrovsko-akreditacijski svet (Kas) so že imeli kandidate za posebno komisijo, ki bi izbirala kandidate za nove nadzornike, vendar so se zdajšnji nadzorniki odločili, da bo to opravila kar obstoječa komisija nadzornega sveta za imenovanja.

 

V petek Istrabenz

Odstop. Baraga ne izključuje možnosti, da bi v petek trije nadzorniki Istrabenza odstopili, meni pa, da je možnosti za tak scenarij malo. V tem primeru bi bil nadzorni svet nesklepčen in bi bila nujna skupščina, na njej pa bi bilo razmerje sil precej drugačno, kot na prejšnji, pravi Baraga.

Oprostite, moram oditi
O zunanji reviziji nekaterih poslov nadzorniki niso niti glasovali. Ko jo je pod točko razno Andrej Bratož predlagal, so se začeli opravičevati in odhajati. Od osmih članov so tako v sobi obsedeli le štirje. Odšla sta dva predstavnika delavcev (eden se je opravičil že ob sklicu seje) in predsednik SLS Bojan Šrot. Bratož je zunanjo revizijo predlagal, ker se v javnosti pojavljajo informacije, da naj bi skupaj z Barago posrednikom pomagala do zaslužkov pri Petrolovih nakupih zemljišč. ˝Če bi glasovali, bi bil za,˝ je zatrdil predsednik nadzornega sveta Petrola Viktor Baraga. ˝Očitno nimajo želje, da bi stvari prišli do dna. Slabo luč mečejo te insinuacije o nečednih poslih v Petrolu, ne pa njihovo razčiščevanje,˝ pravi Baraga. Bratož je ob koncu seje podal odstopno izjavo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.