Slovenija
35 ogledov

Prvi priključki do sredine poletja

Do sredine poletja naj bi bilo zgrajenih 340 hišnih priključkov, pravi Miran Mih Žurnal24 main
Internetno omrežje. Zahtevke za priključke oddala četrtina potencialnih naročnikov. Za zdaj dva operaterja.

Za gradnjo hišnih priključkov na odprto širokopasovno omrežje elektronskih komunikacij v Občini Semič je trenutno 340 zahtevkov, kar je približno četrtina zahtevkov potencialnih naročnikov, je na včerajšnji novinarski konferenci povedal Miran Mihačevič, direktor podjetja Tritel, ki omrežje upravlja. "Glede na to, da smo pred dvema mesecema podpisali pogodbe z operaterjema, je četrtina za začetek čisto v redu," je pojasnil. Ko bodo naročniki sklenili pogodbo z enim izmed operaterjev, bodo priključki zgrajeni v 60 dneh od podpisa pogodbe, je izpostavil in dodal, da naj bi teh 340 priključkov zgradili nekje do sredine poletja. Priključnina znaša po navedbah direktorja 230 evrov skupaj z DDV.

Še tretji operater
Na pozive podjetja za gostovanje operaterjev v internetnem omrežju semiške občine sta se odzvala dva operaterja. Občani lahko tako za zdaj izbirajo med Telekomom in Amisom. "Pogovarjamo pa se, da bi v Občino Semič kot tretji operater prišel T-2," je še povedal Mihačevič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.