Slovenija
1821 ogledov

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom tudi v Slovenski vojski

slovenija 18.12.07 vojaki, postroj, slovenska vojska; foto: Sasa Despot
1/2
Saša Despot
V Slovenski vojski so potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Pripadnike, ki so bili v stiku z okuženim, so že identificirali in testirali. Vsi testi na okužbo s koronavirusom so bili negativni. Razkužili so tudi prostore, v katerih se je okuženi nahajal, so zapisali na spletni strani Slovenske vojske.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske (SV) se zavedajo, da morajo najprej zaščititi sebe, da bodo lahko pomagali drugim, zato je za preprečevanje širjenja virusa izjemno pomembno upoštevanje preventivnih ukrepov. Zato so strokovni organi pripravili usmeritve in priporočila za preprečevanje širjenja okužbe. Vzpostavili so varne oblike dela in odsotnosti ter organizirali delo v času trajanja epidemije, so navedli v SV.

Prilagodili so tudi psihološko podporo za pripadnike SV in njihove družinske člane. Pripadniki veterinarske enote izvajajo preventivno dejavnost s področja dezinfekcije prostorov in opreme ob rotacijah pripadnikov, ki opravljajo naloge pri varovanju meje, in po prevozih, ki jih SV zagotavlja za druge državne organe.

Pripadniki vojaške zdravstvene enote izvajajo preventivne preglede pripadnikov ob odhodu na mednarodne operacije in misije. Načrtujejo tudi preglede vseh pripadnikov ob menjavi kontingentov. V vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani so postavili mobilno bolnišnico ROLE 2.

Po navodilu uprave za zaščito in reševanje so v SV organizirali tudi mobilne ekipe za izvajanje hitrih pregledov za slovenskih državljanov, ki se vračajo iz tujine. Pripadniki enote laboratorija za jedrsko, radiološko, kemijsko in biološko obrambo so vzpostavili mobilni biološki laboratorij, in to z namenom odvzema brisov in dezinfekcije prostorov, so še zapisali v SV.

Komentarjev 5
  • maiprinligh 19:04 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • srecko53 15:35 27.marec 2020.

    trorej je vojska že našla svojo tržno nišo ob tej epidemiji za vse ostale še nerazporejene vojake pa : vso vojsko od najvišjih oficirjev do navadnega vojaka takoj na meje naj pomagajo policiji ampak brez aktivacije zloglasnega člena... na mejo ...prikaži več naj gre patruljirat tudi vrhovni poveljnik vojske, če je lahko igral vse vloge kar si jih je izmislil naj igra tudi generala na fronti

  • janez00 14:48 27.marec 2020.

    Kar jarši ga pelte naj ga ČUVA !!Pa mahlič naj s sove gleda !!!