Slovenija
14739 ogledov

Rezultati volitev: Slovenija bo dobila prvo predsednico

Zajem zaslona / Državna volilna komisija
Ob 19. uri se je po državi zaprlo več kot 3000 volišč, na katerih so volivci v drugem krogu predsedniških volitev izbirali med kandidatoma Anžetom Logarjem in Natašo Pirc Musar. Kmalu bo znano, kdo bo na najvišjem položaju v državi kot peti predsednik oz. predsednica v prihodnjem petletnem mandatu nasledil odhajajočega predsednika Boruta Pahorja.

Po 99,95 odstotka preštetih glasov v tekmi za novega predsednika oziroma predsednico vodi Nataša Pirc Musar s 53,88 odstotka glasov, za Anžeta Logarja je glasovalo 46,12 odstotka volivcev.

Po zadnjih podatkih je bila volilna udeležba 52,97-odstotna.

Med 7. in 19. uro je skoraj 1,7 milijona volilnih upravičencev na volitvah predsednika republike lahko oddalo svoj glas za enega izmed dveh kandidatov, ki sta v prvem krogu med sedmerico kandidatov prejela največ glasov.

 | Avtor: Zajem zaslona / Državna volilna komisija Zajem zaslona / Državna volilna komisija
Končna volja volivcev pa bo po napovedih predsednika Državne volilne komisije (DVK) Petra Goloba predvidoma znana okoli 21. ure ali morda malo prej.

Predsedniška kandidata bosta rezultate pričakala v svojih volilnih štabih, nato pa se po pričakovanjih preselila v medijsko središče na Gospodarskem razstavišču.

Današnji izidi sicer še ne bodo končni, saj bodo morali prišteti še glasovnice, ki bodo prispele po pošti, a bodo najverjetneje že pokazali jasno sliko, kako so se odločili volivci.

Tako bo znano, ali bo aktualnega predsednika republike Pahorja nasledil predsednik ali predsednica.

Komentarjev 6
  • Avatar SS666
    SS666 22:10 13.november 2022.

    TV MURGLE-KOPAR.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:54 13.november 2022.

    Res je bil že čas, da najvišje politične funkcije v državi začnejo zasedati ženske.

  • šedov 19:55 13.november 2022.

    me zanima, če bo ištvan twitnu, de so murgle krive.. :D