Slovenija
23 ogledov

Prvi s ključi čez dva tedna

Neprofitna stanovanja Boštjan Tacol
Polje II. Novih 183 neprofitnih najemnih stanovanj bodo razdelili do januarja.

Ljubljana. “Ta otvoritev ni namenjena volitvam,” je ob otvoritvi soseske Polje II s 183 neprofitnimi najemnimi stanovanji dejal ljubljanski župan Zoran Janković, ki je v ponedeljek odprl že oskrbovana stanovanja v Murglah. Jožka Hegler, direktorica Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL), je o otvoritvah tik pred parlamentarnimi volitvami povedala: “V Ljubljani smo naredili zelo veliko projektov, zato je tudi veliko otvoritev.”

Heglerjeva napoveduje, da bodo prvi najemniki ključe od stanovanj dobili že v 14 dneh, januarja pa bodo predvidoma sklenili najemne pogodbe za vsa stanovanja. Dlje bo trajalo le pri upravičencih, ki so se na 14. javnem razpisu JSS MOL uvrstili na listo B in bodo morali plačati lastno udeležbo.

V soseski Polje II so predvsem 2 in 2,5-sobna stanovanja velika od 55 do 65 kvadratnih metrov, za katere je treba na mesec plačati od 190 do 230 evrov najemnine. Trenutno v Ljubljani manjka okoli tri tisoč neprofitnih najemnih stanovanj, nov razpis pa bo JSS MOL objavil konec leta 2012.

Komentarjev 2
  • MK 23:48 25.november 2011.

    jankovič kako da se tvoji zaslužni športniki in kulturniki na listi za volitve ujemajo z listo tistih, ki so od MOL dobili stanovanja za posebne zasluge?No raziskovalni novinarji? Vas je še kaj?

  • letalo13 23:46 25.november 2011.

    kako na hitro se je dalo rešiti neprofitna stanovanja, ki so jih družine čakale leta in leta ...vsako leto volitve in vsi bodo imeli stanovanja !