Slovenija
41 ogledov

Prvi smučarji so že na progah

Google na Voglu Žičnice Vogel Bohinj
Policija opozarja naj smučarji ne zavijajo z urejenih smučarskih prog.

Z zagonom prvih žičniških naprav in odprtja zlasti višjeležečih smučarskih prog se začenja nova smučarska sezona. Prvi navdušenci se bodo po strminah na Voglu, našem najvišje ležečem smučišču lahko spustili že dopoldne. Tam je v začetku tedna zapadlo nekaj snega, snežna odeja iz mokrega, pomrznjenega snega je tako zdaj visoka okoli 40 centimetrov.

Smučajte s pametjo!

Policija smučarje opozarja, naj na smučišču poskrbijo tako za lastno kot za varnost ostalih udeležencev  na smučišču.

Zaradi lastne varnosti in varnosti drugih smučarjev na smučarski progi zato svetujejo, naj smučarji prilagodijo način in hitrost smučanja svojemu znanju, uporabo zaščitne smučarske čelade, ki je za mlajše od 14 let obvezna, ter izbiro smeri smučanja tako, da ne bodo ogrožali drugih smučarjev. Prav tako morajo smučati v varni razdalji od teptalnika snega.

Smučarjem pa posebej odsvetujejo smučanje zunaj urejenih prog in na zaprtih smučiščih, zadrževanje na zoženih ali nepreglednih delih smučarske proge ter smučanja pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.